Ce i-a cerut Barroso lui Victor Ponta

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 19:23
6416 citiri
Ce i-a cerut Barroso lui Victor Ponta

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso (foto), a discutat miercuri cu premierul Ponta despre numirea procurorilor sefi, insistand ca acestia sa fie desemnati pe baza unor principii de obiectivitate si independenta si a insistat ca ei sa fie integri si profesionisti.

Potrivit unui comunicat al CE, in discutia intre cei doi au fost abordate doua teme: justitie si fonduri UE.

"In ceea ce priveste justitia, am reiterat nevoia existentei unui sistem functional si independent si am pledat pentru respectul institutiilor democratice si domnia legii. Am salutat ca multe dintre problemele pe care le-am ridicat in luna iulie au fost abordate de autoritati.

Am insistat in particular ca numirile procurorului general si procurorului sef DNA sa se faca intr-o maniera obiectiva si independenta. Cele doua persoane vor reprezenta imaginea sistemului si trebuie sa fie integri si profesionisti", afirma Barroso.

In ceea ce priveste fondurile UE, Barroso l-a rugat pe premier sa ia masurile necesare, indiferent de apropierea alegerilor, pentru a rezolva problemele ce pot duce la sistarea fondurilor.

"Fara actiune urgenta, absorbtia fondurilor UE va fi serios compromisa", a avertizat el.

"Consider ca e interesul Romaniei ca fortele politice sa actioneze cu raspundere si retinere in contextul apropierii alegerilor", a conchis presedintele CE.

Pemierul Victor Ponta pregatise o scrisoare pentru presedintele Comisiei Europene, aceasta continand opt doleante adresate lui Barroso, dupa modelul scrisorii in 11 puncte pe care presedintele CE i-a adresat-o sefului Guvernului de la Bucuresti, in urma cu cateva luni.

Ponta, scrisoare catre Barroso in opt puncte - vezi doleantele premierului

Printre cerintele formulate de Ponta se numara sprijin pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, deblocarea platilor la fondurile europene pentru Romania, mentinerea nivelului fondurilor europene pentru Romania, suplimentarea fondurilor pentru parteneriatul estic si sprijinirea eforturilor Romaniei si Frantei pentru acceptarea, la nivel european, a responsabilitatii legate de problema integrarii rromilor.

In plus, Victor Ponta i-a cerut lui Barroso sa nu faca jocuri politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Barosso Ponta PPE Romania, #intalnire Barosso Ponta PPE, #discutie Barosso Ponta PPE, #Barosso Ponta procurori sefi numire , #Romania