Jose Mourinho explica de ce transferul lui Neymar a schimbat fotbalul mondial

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 12:10
9031 citiri
Jose Mourinho explica de ce transferul lui Neymar a schimbat fotbalul mondial
Foto: Twitter/ Jose Mourinho

Jose Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori din ultimele decenii, a explicat cum s-a schimbat fotbalul mondial dupa transferul lui Neymar la PSG.

Cel poreclit The Special One sustine ca cele 222 de milioane de euro platite de francezi au dat peste cap piata transferurilor, iar acum cluburile vor solicita sume enorme la orice vanzare de jucatori.

Mai mult, portughezul se felicita ca a facut transferurile importante la United in prima parte a perioadei de mercato, evitand nebunia din ultimele saptamani.

"Cred ca am fost foarte inteligenti. Ne gandeam ca se poate intampla ceva care sa schimbe piata transferurilor pentru totdeauna. In mod normal, ultima parte a perioadei de mercato este mai ieftina, insa in acest sezon, dupa transferul lui Neymar, totul s-a schimbat. Si s-a schimbat in rau in ceea ce priveste preturile.

Cred ca Lukaku ar fi costat pe 31 august 150 de milioane de lire, iar Matic 60 sau 70 de milioane. Neymar a schimbat totul. Daca cel mai scump transfer din istorie ramanea cel al lui Pogba, cred ca Barcelona il lua pe Coutinho cu 101 milioane de lire.

Acum cluburile se uita spre suma de 200 de milioane de lire. Jucatori care costau 20 de milioane au ajuns sa coste 40 de milioane, cei de 40 de milioane costa acum 60. Totul s-a schimbat", a declarat Mourinho pentru The Times.

Neymar a devenit cel mai scump jucator din istorie dupa ce PSG a achitat clauza de reziliere a contractului sau cu Barcelona, in valoare de 222 de milioane de euro.

Dupa transferul lui Neymar, parizienii l-au imprumutat si pe Mbappe, de la Monaco, angajandu-se sa plateasca in vara anului viitor 180 de milioane de euro.

De asemenea, si Barca a facut cel mai scump transfer din istoria clubului, luandu-l pe Dembele de la Dortmund cu 105 milioane de euro.

Catalanii au facut oferte de 160 de milioane de euro, inclusiv clauze de performanta, pentru Coutinho si Dybala, insa mutarile nu s-au realizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mourinho transferuri Manchester United, #Neymar transfer record, #Mourinho transferuri fotbal , #antrenor