Un personaj necunoscut sta in spatele succeselor lui Mourinho

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 16:45
2768 citiri
Un personaj necunoscut sta in spatele succeselor lui Mourinho

Cunoscutul cotidian spaniol Marca dezvaluia, in editia tiparita din urma cu cateva zile, cine este personajul feminin care se afla in spatele stralucitoarelor succese obtinute in cariera sa de cel mai in voga antrenor din lume din ultimul deceniu, portughezul Jose Mourinho.

Iata ce scrie articolul :

"Matilde Mourinho sau Tami, asa cum ii spun prietenii, a jucat un rol important in cucerirea titlului in Primera Division de catre Real Madrid. In realitate, sotia antrenorului Jose Mourinho este de multi ani parte activa a succesului sotului sau.

Acum, in Spania, face ceea ce a facut si in perioada in care sotul sau era antrenor la FC Porto, Chelsea si Inter Milano. Ii ofera dragostea si echilibrul emotional de care are atata nevoie o persoana pretentioasa care traieste sub o presiune exasperanta, aceasta fiind de fapt cheia pentru The Special One.

Au fost noua luni de tensiune enorma carora nu le-ar fi putut face fata daca nu ar fi avut un sprijin puternic in spate. Daca exista cineva care ii insufla doze mari de forta interioara, energie, vitalitate si intelpciune lui Mourinho, aceasta este inseparabila sa sotie.

Daca Mou ar fi putut, ar fi cedat rolul de lider al sarbatorilor din piata La Cibeles, jucatorilor. Pe el il incomodeaza celebrarile. Ar fi preferat sa ramana in casa lui, asezat in canapea, cu Matilde si cei doi fii ai lor, urmarind la televizor ceea ce a fost in fapt un eveniniment fastuos. L-a incurajat fiul sau, Jose Mourinho junior, un pasionat al fotbalului care deja a participat la alte celebrari cu Chelsea si Inter. Impreuna s-au urcat pe autobuz incercand sa nu deranjeze, retras s-a bucurat de satisfactia baiatului lui si al jucatorilor. Dar a evitat, pe cat a putut, obiectivele camerelor de luat vederi.

Sotiei nu ii place fotbalul.

Totul pentru familie. Asa gandeste Mourinho, care o are ca indrumator pe Tami. Au mai mult de 30 de ani impreuna, dar s-au casatorit abia in 1989, si influenta pe care o exercita sotia sa il face sa fie o persoana dornica de autodepasire. Aceasta este ceea ce transmite si el jucatorilor. Sunt o familie catolica, de casa, este foarte dificil sa ii vezi intr-un restaurant sau pe strazile Madridului. Au nevoie de liniste si le place discretia. Toate acestea se ciocnesc cu imaginea pe care o afiseaza Mourinho pe terenurile de fotbal sau la conferintele de presa.

Antrenorul lui Real Madrid este alta persoana atunci cand intra pe usa casei. Acolo se refugiaza alaturi de sotia sa, pe care o asculta si careia ii cere diferite sfaturi. Ea este ghidul sau, stalpul care il ajuta sa se corecteze daca are indoieli, daca el considera ca se inseala sau daca trebuie sa ia decizii importante care afecteaza viata sa extrafotbalistica. Matilde ii ofera acea pace de care are nevoie.

Sotia mea este cea care conduce in casa, este cea mai buna antrenoare din lume, a spus Mourinho, pentru a clarifica increderea nelimitata pe care o acorda persoanei cu care isi imparte viata. Se spune ca ei nu ii place fotbalul, ca ii produc un sentiment de repulsie momentele in care sotul sau se afla prins in polemici, dar marea ei putere de intelegere o fac sa priceapa ca lumea fotbalului se ghideaza dupa alte reguli, diferite de cele ale unei ocupatii normale. Daca Mourinho depaseste masura, ea este acolo, pentru a-l domoli.

Confidentialitate absoluta

Jucatorii lui Real Madrid au descoperit zilele acestea un Mourinho grijuliu, sensibil si uman, departe de acea faima de om crud si de acea antipatie pe care o produce criticilor sai. Aceasta personalitate dominanta in activitatea sa, nu il impiedica sa fie o persoana familiarizata cu problemele si nelinistile celor care il inconjoara la locul de munca, printre care sa gasesc membri din staff-ul tehnic, jucatorii si pana la ultimul angajat. Toate acestea cu un singur scop de a inchega o familie, concept transmis de Matilde, o persoana cu profunde convingeri religioase.

La victorie o atitudine supusa, iar in fata dificultatilor, mai multa munca si efort. Astfel gandeste familia Mourinho. Matilde provine dintr-o familie care s-a ruinat si a reusit sa iasa la suprafata cu ambitie si vointa fara a se lasa prada derutei.

Viata ei este aproape secreta. In Anglia se plateau sume enorme pentru a i se lua un interviu. Fotografii o urmareau cautand o imagine relevanta. Imposibil. Viata sa este una normala. In casa. cu familia si cu prieteni.

Afara, ii place sa se plimbe pe plaja, sa inoate in mare si sa se bucure de copiii sai. Iubitoare de animale, minimalizeaza succesul, dar zilele acestea devine din nou mandra de titlul obtinut de sotul sau. Un exemplu de intelepciune", se arata in articolul din cotidianul iberic.

Jose Mourinho a castigat in acest sezon primul sau titlu pe banca lui Real Madrd.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sotie Jose Mourinho, #succese Jose Mourinho, #Jose Mourinho Real Madrid , #antrenor