Lovitură de teatru în scandalul care poate afecta viitorul Barcelonei. Acuzatorii s-au folosit de semnătura unui mort

Luni, 03 Aprilie 2023, ora 19:05
2107 citiri
Lovitură de teatru în scandalul care poate afecta viitorul Barcelonei. Acuzatorii s-au folosit de semnătura unui mort
Josep Contreras a murit în decembrie 2022 FOTO facebook

Preşedintele ligii spaniole de fotbal (La Liga), Javier Tebas, ar fi furnizat parchetului probe false implicându-i pe foştii preşedinţi ai clubului FC Barcelona, Josep Bartomeu şi Sandro Rosell, în presupuse delicte de administrare nelegală şi deturnare de fonduri.

Conform jurnalului spaniol La Vanguardia, preşedintele La Liga, Javier Tebas, ar fi "trimis o scrisoare la biroul procurorului în cazul plăţilor către vicepreşedintele comisiei de arbitraj, Jose Maria Enriquez Negreira, implicând direct doi foşti preşedinţi ai Barcei, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, în presupuse delicte de administrare nelegală şi deturnare de fonduri, pe baza unui document manuscris de la un fost director decedat".

"Documentul a fost inclus într-un alt caz, denumit 'Soule', care anchetează o presupusă deturnare de fonduri a Federaţiei spaniole de fotbal prezidată de Angel Maria Villar şi în care La Liga apare ca acuzatoare", a scris La Vanguardia.

Preşedintele La Liga ar fi profitat de documentul scris de mână de Josep Contreras, fost conducător al Barcei, decedat pe 25 decembrie 2022, pentru a-şi atinge scopul. Dar familia lui Contreras a afirmat că această scrisoare a fost scrisă cu peste un deceniu în urmă.

De asemenea, conform familiei lui Josep Contreras, numele de pe acest document sunt cele ale persoanelor care nu sunt legate de foştii preşedinţi ai Barcelonei: Emilio Roman, avocatul lui Contreras, Ramon Rosell, contabil la firmele sale, şi Josep Maria, un angajat al Băncii Catalana din Barcelona.

FC Barcelona este în centrul unui scandal denumit Negreira, după fostul vicepreşedinte al comisiei spaniole de arbitri. Clubul este bănuit că ar fi plătit către acesta 7,3 milioane euro între 2001 şi 2018, prin intermediul societăţii DASNIL 95.

În faţa acestor acuzaţii, Tebas s-a apărat pe contul său de Twitter, respingând categoric informaţiile vehiculate. "Domnule Conde Godo (Javier Godo, preşedintele La Vanguardia), supravegheaţi-vă îndeaproape ziariştii care calomniază".

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, a lansat un avertisment la adresa clubului FC Barcelona în legătură cu scandalul arbitrajelor în care este implicat actualul lider al campionatului de fotbal al Spaniei, afirmând că acesta este "extrem de grav".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#Josep Contreras, #deces, #semnatura, #barcelona, #acuze, #scandal, #arbitraj, #probleme , #stiri fotbal