Guardiola explica motivele plecarii de la Barcelona

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 14:54
7320 citiri
Guardiola explica motivele plecarii de la Barcelona
foto: daylife.com

Josep Guardiola a prezentat vineri motivele din cauza carora a decis sa plece de la FC Barcelona.

Pep sustine ca a luat decizia de a nu continua pe banca gruparii blaugrana inca din decembrie si ca principalul motiv a fost lipsa energiei.

"Patru ani e o eternitate ca antrenor al Barcelonei. M-am decis sa plec inca din decembrie si le-am comunicat presedintelui si lui Zubi, insa n-am putut sa le spun de pe atunci jucatorilor. Motivul principal e simplu: oboseala. Acesti patru ani m-au golit de energie si am nevoie de o perioada pentru a-mi reincarca bateriile", a spus Guardiola in cadrul unei conferinte de presa, la care au fost prezenti in sala toti jucatorii Barcelonei si care a fost plina de ziaristi si fotografi.

Guardiola o lasa pe Barcelona si spune ca n-are de gand sa preia o alta echipa in perioada urmatoare, deoarece are nevoie de odihna.

"Imi pare rau ca mi-am pierdut energia. Acum nu mai sunt interesat sa antrenez. Mai devreme sau mai tarziu imi va reveni cheful si ma voi intoarce", a precizat Guardiola.

La conferinta de presa au fost prezenti si presedintele catalanilor, Sandro Rosell, si directorul sportiv Andoni Zubizarreta, cei doi anuntand noul antrenor al Barcelonei.

"Noul antrenor al Barcelonei este Tito Vilanova. Tito e diferit de Pep, asta e clar, dar lucreaza la fel de mult si are aceleasi idei. A fost o decizie foarte usoara", a anuntat Zubizarreta.

Antrenor surpriza la FC Barcelona

In incheiere, in aplauzele intregii sali, Guardiola a spus ca "sunt satisfacut de ceea ce-am facut la Barcelona. Plec cu un sentiment de implinire".

Guardiola si-a anuntat plecarea de la Barcelona

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, conferinta de presa a lui Josep Guardiola, in care si-a anuntat plecarea de la FC Barcelona.

Desfasurarea conferintei:

ora 15:15 - SFARSITUL CONFERINTEI DE PRESA

ora 15:12 - "Sunt sigur ca Tito va avea succes ca antrenor al Barcelonei. E o decizie a lui Zubi de care n-am nicio idoiala ca nu e buna" - Josep Guardiola.

ora 15:10 - "Nu m-am intalnit cu nimeni de la Chelsea. Ar fi fost o lipsa de respect fata de Barcelona" - Josep Guardiola.

ora 15:05 - "In capul meu aveam de mult timp decizia ca e ultimul an la Barcelona. Imi pare rau ca mi-am pierdut energia" - Josep Guardiola.

ora 15:04 - "Tito are toata admiratia mea, pentru cum m-a ajutat in acesti ani. Jucatorii il cunosc si asta e foarte bine" - Josep Guardiola.

ora 15:02 - "Acum nu mai sunt interesat sa antrenez. Mai devreme sau mai tarziu imi va reveni cheful si ma voi intoarce" - Josep Guardiola.

ora 15:00 - "Sunt satisfacut de ceea ce-am facut la Barcelona. Plec cu un sentiment de implinire" - Josep Guardiola.

ora 14:57 - "Tito e diferit de Pep, asta e clar, dar lucreaza la fel de mult si are aceleasi idei. A fost o decizie foarte usoara" - Andoni Zubizarreta.

Tito Vilanova e noul antrenor al Barcelonei

Antrenor surpriza la FC Barcelona

ora 14:55 - "La propunerea lui Andoni Zubizarreta, noul antrenor al Barcelonei este Tito Vilanova" - Sandro Rosell.

ora 14:50 - "Vreau sa le multumesc tuturor jucatorilor si celor care mi-au fost aproape in acesti patru ani. E o satisfactie enorma ca antrenor sa vada ca jucatorii ii asculta ideile perfect. Plec cu sentimentul ca am facut totul" - Josep Guardiola.

ora 14:47 - "Motivul principal e simplu: oboseala. Acesti patru ani m-au golit de energie si am nevoie de o perioada pentru a-mi reincarca bateriile" - Josep Guardiola.

ora 14:43 - "Nu e o situatie usoara pentru mine si mi-ar placea sa intelegeti asta. Patru ani e o eternitate ca antrenor al Barcelonei. M-am decis sa plec inca din decembrie si le-am comunicat presedintelui si lui Zubi, insa n-am putut sa le spun de pe atunci jucatorilor" - Josep Guardiola.

ora 14:40 - "V-am adunat aici pentru a va informa ca Josep Guardiola a decis sa nu continue cu noi. Ii respect decizia si ii multumesc pentru ceea ce-a facut pentru Barcelona. E cel mai bun antrenor din istoria clubului" - Sandro Rosell.

ora 14:36 - Guardiola, Rosell si Zubizarreta au intrat in sala de conferinta.

ora 14:36 - Primul vare va vorbi va fi presedintele Barcelonei, Sandro Rosell, urmat de Pedro Guardiola, iar apoi Andoni Zubizarreta, directorul sportiv al catalanilor. In incheiere, ziaristii vor adresa intrebari.

ora 14:35 - Conferinta sta sa inceapa din minut in minut.

INFO: In sala se afla si multi dintre jucatorii Barcelonei.

Josep Guardiola i-a anuntat, vineri, pe jucatorii Barcelonei ca paraseste gruparea catalana.

Guardiola si-a anuntat plecarea de la Barcelona

Josep Guardiola (41 de ani) a venit pe banca Barcelonei in 2008, dupa un an petrecut la echipa de tineret a catalanilor. In cei patru ani petrecuti ca antrenor al gruparii blaugrana a cucerit 13 trofee.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Guardiola conferinta plecare Barcelona, #Josep Guardiola plecare Barcelona, #LIVE conferinta presa Guardiola , #Barcelona