Top 3 beneficii ale jucăriilor Montessori

Comunicat de presa
Miercuri, 17 August 2022, ora 11:16
5221 citiri
Top 3 beneficii ale jucăriilor Montessori
FOTO Express Adobe

În calitate de părinți, căutăm mereu oportunități de a sprijini dezvoltarea fizică, emoțională și intelectuală a copiilor noștri. Deși este ușor să găsești idei care să susțînă această dezvoltare, partea dificilă este să găsești oportunități care sunt interesante și pentru copiii noștri.

Jucăriile joacă un rol esențial în viața unui copil. Cu ajutorul lor, ei pot învăța multe lucruri. Mulți psihologi educaționali cred că abilitățile senzorio-motorii ale copiilor se formează în primii ani din viață. Țînând cont de această idee, Maria Montessori a dezvoltat o abordare a învățării pentru copii. Această abordare este responsabilă pentru utilizarea lemnului că material de jucărie pentru activitățile de învățare ale copiilor, iar mai jos gășiți 3 dintre cele mai importante beneficii ale jucăriilor Montessori:

1.Promovează interacțiunea socială

În timp ce lumea digitală de astăzi are cu siguranță unele avantaje, are și unele negative. În zilele noastre, odată cu creșterea numărului de tablete, a smartphone-urilor și a metodelor digitale de învățare, devine din ce în ce mai ușor pentru copii să interacționeze doar digital și să nu dezvolte abilități de interacțiune socială.

Din fericire, există o serie de jucării Montessori care încurajează jocul și interacțiunea cu alți copii, astfel încât cei mici să învețe cum să-și facă prieteni, să țînă conversații și să experimenteze relații și interacțiuni pozitive.

Jucăriile Montessori educaționale care promovează interacțiunea socială ajută, de obicei, muncă în echipă, comunicarea, compromisul și răbdarea, dezvoltând în același timp încrederea și stimă. Cele mai bune jucării pentru a face acest lucru sunt, desigur, jucăriile interactive de echipă, cum ar fi costume de îmbrăcare, arte și meșteșuguri, păpuși și jucării de rol care imită lumea reală a adulților. Aceste tipuri de jucării încurajează, de asemenea, creativitatea și împărtășirea de idei, ceea ce le permite copiilor să vorbească cu o mare varietate de persoane diferite cu încredere.

2. Jucăriile Montessori dezvoltă inteligența socială

Îți poți inspiră micuțul să fie o ființă socială și să dezvolte abilități interpersonale puternice în confortul propriei case, chiar înainte de a ajunge la vârsta grădiniței.

Jucăriile Montessori vă pun copilul prin situații sociale care implică jocuri de rol, împărtășire, legături, îngrijire, răbdare și conducere. Dezvoltarea inteligenței sociale este la fel de importantă că atingerea altor etape, cum ar fi învățarea să meargă, să vorbească și să citească. Promovarea relațiilor sănătoase cu colegii este esențială pentru construirea unei baze solide pentru stimă de sine, abilități de comunicare și relații semnificative.

3. Jucăriile Montessori aprind creativitatea și imaginația

Albert Einstein a spus că „imaginația este mai importantă decât cunoașterea”. Jucăriile Montessori nu încurajează exclusiv învățarea abilităților esențiale de viață, ci și încurajează copiii să-și dezlănțuie imaginația și creativitatea în timp ce învață artă „gândirii în afară cutiei”. În plus, creativitatea și imaginația produc un sentiment de control și încredere, deoarece le permit copiilor să contribuie la mediul înconjurător și să devină co-creatori ai lumii lor.

Cercetătorul de la Harvard Tony Wagner descrie educația Montessori că o cale către creativitate în cartea să intitulată „Crearea inovatorilor” și arată că unii dintre cei mai remarcabili inovatori ai lumii moderne au un fundal Montessori.

Potrivit unui studiu recent, copiii sunt mai fericiți atunci când există mai puține jucării din care să aleagă, deoarece această abordare creează mai mult spațiu pentru creativitate, imaginație și dezvoltarea abilităților.

Metodă Montessori este o modalitate excelentă de a încuraja învățarea copiilor mici. Suplimentarea metodei Montessori înseamnă oferirea jucăriilor simple, naturale, care le permit să ia decizii, să-și exploreze lumea și să mimeze conceptele pe care le văd în viața reală. Pe site-ul Briele.ro găsiți o mare varietate de jucării Montessori din lemn de înalta calitate, care se potrivesc încă de la naștere. Țineti cont de aceste lucruri atunci când alegeți următoarea jucărie Montessori.

Quarterly Report - Editia 4

CTP, despre bătălia electorală din București: ”A urcat cu sprijinul porcesc al CîNîN Voiculescu. Cum o să fie dacă regina Voluntariului...”
CTP, despre bătălia electorală din București: ”A urcat cu sprijinul porcesc al CîNîN Voiculescu. Cum o să fie dacă regina Voluntariului...”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat printr-o postare pe rețelele sociale bătălia electorală pentru Primăria Capitalei, referindu-se la ultimele sondaje de opinie referitoare la...
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Anul electoral 2024 este marcat de o particularitate: cea mai mare parte a Generației Z, ce cuprinde pe cei născuți între 1997 și 2010, are drept de vot, iar majoritatea lor cred că România...
#jucarii copii, #montessori, #beneficii , #stiri life style