Julian Assange se căsătoreşte cu una dintre avocatele sale în închisoare. Unde au fost invitați susținătorii săi pentru a asista la eveniment

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 09:18
2441 citiri
Julian Assange se căsătoreşte cu una dintre avocatele sale în închisoare. Unde au fost invitați susținătorii săi pentru a asista la eveniment
Julian Assange este fondatorul WikiLeaks FOTO Facebook Ecuavisa

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se căsătoreşte miercuri, 23 martie, cu una dintre fostele sale avocate, Stella Moris, în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, din Londra.

Acesta continuă să lupte împotriva unei extrădări în Statele Unite, unde riscă să fie condamnat la 175 de ani de închisoare, relatează AFP.

Cuplul se căsătoreşte în cerc restrâns, de patru invitaţi şi doi martori.

Însă susţinătorii lor au fost invitaţi să vină în apropierea închisorii Belmarsh, în sud-estul Londrei, ca şi sum ar asista la căsătorie.

Stilista britanică Vivienne Westwood, angajată în lupta pentru eliberarea lui Julian Assange, a conceput atât un kilt pe care activistul îl va purta la nuntă, o trimitere la originea sa scoţiană, cât şi rochia de mireasă a lui Stella Moris, potrivit grupului de susţinere Don't Extradite Assange.

Julian Assange a fost arestat de către poliţia britanică în aprilie 2019, după ce a stat şapte ani închis în Ambasada Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat pe când era eliberat pe cauţiune.

El se temea de o extrădare către Statele Unite sau Suedia, unde a fost vizat de urmăriri penale cu privire la un viol, abandonate între timp.

Australianul, susţinut de către numeroase organizaţii de apărarea libertăţii presei, riscă, în Statele Unite, să fie condamnat la 175 de ani de închisoare cu privire la faptul că a difuzat, începând din 2010, peste 700.000 de documente despre activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi în Afganistan.

Zeci de susţinători ai lui Assange, purtând pancarte pe care se puteau citi mesaje ca ”Zece ani, ajunge!” şi ”Eliberaţi-l pe Assange!”, s-au adunat miercuri în faţa sediului Înaltei Curţi de la Londra - iar între manifestanţi s-a aflat şi fostul lider laburist Jeremy Corbyn.

”Sper ca această Curte să transmită azi un semnal foarte clar cu privire la faptul că nu va autoriza apelul Statelor Unite şi că Julian Assange va putea fi eliberat”, a declarat fostul lider al Partidului Laburist.

Jeremy Corbyn a denunţat ”obsesia” Statelor Unite ”cu privire la persoane care dezvăluie adevărul despre prezenţa militară americană în lume”.

”El este un jurnalist, a cărui singură crimă a fost că a dezvăluit afacerile murdare şi putrede ale acestei lumi”, a declarat AFP Mario Mantilla, în vârstă de 58 de ani, care purta un costum reprezentţnd Statuia Libertăţii, pătată de sânge fals.

Eveniment Quarterly Report

12 ani de închisoare pentru rapperul care a ucis un tânăr
12 ani de închisoare pentru rapperul care a ucis un tânăr
După 14 ore de deliberări, regele afro-trapului MHD, al cărui nume real este Mohamed Sylla, a fost condamnat, sâmbătă seară, la 12 ani de închisoare pentru uciderea unui tânăr de 23 de...
Un bărbat din Satu Mare riscă să ajungă la închisoare după ce a furat cinci bucăți de ciocolată dintr-un magazin alimentar
Un bărbat din Satu Mare riscă să ajungă la închisoare după ce a furat cinci bucăți de ciocolată dintr-un magazin alimentar
Un bărbat va fi judecat pentru tentativă de furt după ce a încercat să sustragă cinci bucăți de ciocolată dintr-un magazin alimentar din Satu Mare. Incidentul a avut loc în seara zilei...
#Julian Assange, #casatorie, #inchisoare, #avocata , #stiri internationale