Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 13:16
1301 citiri
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann Foto: Facebook

Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează agenţia DPA.

"Este o decizie care vine din suflet. Este o mare onoare să pot antrena echipa naţională şi să lucrez cu cei mai buni jucători din ţară. Cu performanţe de succes şi pasiune avem şansa de a inspira o ţară întreagă", a precizat Nagelsmann (36 de ani) într-un comunicat difuzat de DFB.

"Entuziasmul fanilor m-a atins cu adevărat. Împreună, vrem acum să avem un EURO reuşit pe teren propriu, suntem cu toţii angajaţi în acest sens. Apoi, sunt foarte încântat, împreună cu echipa mea de antrenori, să accept provocarea unei Cupe Mondiale", a adăugat tânărul selecţioner german

"Este un semnal puternic pentru DFB şi pentru echipa naţională că Julian Nagelsmann va rămâne selecţioner şi după Campionatul European pe care îl vom găzdui. Pentru că se afla pe lista de dorinţe a multor cluburi mari din Europa. Acum există o securitate în planificare şi toată lumea se poate concentra pe o performanţă de succes la EURO 2024", a precizat la rândul său preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Bernd Neuendorf.

Julian Nagelsmann a fost nevoit să părăsească postul de antrenor al echipei Bayern Munchen în urmă cu 13 luni, după ce i-a condus mai puţin de doi ani pe bavarezi. El a devenit selecţioner al Germaniei în toamna anului trecut, cu un contract valabil iniţial până la sfârşitul EURO 2024, care i-a fost prelungit acum.

Oficialii clubului Bayern Munchen l-au contactat anterior pe Nagelsmann, căruia i-au propus să revină din vară pe Allianz Arena, pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel, care va părăsi echipa bavareză la finalul sezonului.

Bayern va trebui acum să se reorienteze către un alt antrenor, unul dintre numele vehiculate fiind cel al francezului Zinedine Zidane.

Quarterly Report - Editia 4

Jose Mourinho, selecționerul României? Răspunsul portughezului: ”Ei nu vor fi fericiți”
Jose Mourinho, selecționerul României? Răspunsul portughezului: ”Ei nu vor fi fericiți”
Cunoscutul antrenor Jose Mourinho (61 de ani) se află în România pentru meciul de adio al Generației de Aur, care se va juca sâmbătă, de la 20.30, portughezul urmând să stea pe baca...
Mitriță e devastat după ce a fost lăsat în afara lotului de Iordănescu. Vrea să plece din țară
Mitriță e devastat după ce a fost lăsat în afara lotului de Iordănescu. Vrea să plece din țară
Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat, vineri, lista jucătorilor convocaţi pentru cele două jocuri rămase de disputat înaintea participării la Campionatul European din Germania. Lista...
#Julian Nagelsmann, #Germania, #selectioner, #EURO 2024 , #stiri fotbal