NASA dezvăluie o imagine neobișnuită: Structură gigantică misterioasă pe o planetă vecină Pământului VIDEO

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 04:41
7101 citiri
NASA dezvăluie o imagine neobișnuită: Structură gigantică misterioasă pe o planetă vecină Pământului VIDEO
O pată uriașă roșie fotografiată pe planeta Jupiter FOTO: The Sun

Doi oameni de știință de la Agenția Spațială americană NASA au dezvăluit o imagine uimitoare a planetei Jupiter, din apropierea Pământului, ca parte a seriei lor Astronomy Picture of the Day.

Fotografia arată o gigantică structură roșie de pe Jupiter, un punct neobișnuit care se referă la un sistem de furtuni aflate în desfășurare acolo.

Jupiter este denumită ”Regele zeilor”, fiind a cincea planetă de lângă Soare, în privința distanței față de astrul nostru, având în compoziția sa în principal hidrogen și heliu, potrivit The Sun.

Imaginea planetei Jupiter a fost capturată de fotograful și pasionatul de astronomie Andrew McCarthy pe 27 septembrie 2022, instantaneu care o arată în timp ce se apropie de periheliu.

Periheliul descrie momentul în care Jupiter se află în cel mai apropiat punct față de Soare de pe orbita sa eliptică, lucru care se va întâmpla la începutul anului 2023.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

„Aceasta îl face pe Jupiter excepțional de aproape de planeta noastră, rezultând în prezent vederi excelente ale gigantului gazos care guvernează Sistemul Solar”, au scris astronomii NASA pe pagina lor web.

McCarthy a luat imaginea clară a lui Jupiter cu ajutorul unui mic telescop, dintr-o curte din Florence, Arizona, Statele Unite.

În centrul imagini se observă celebra pată uriașă roșie, centrul gigantului ciclon de furtuni. Această structură misterioasă de culoare roșiatică, are o formă ușor ovală și o lățime de aproximativ 16.349 de kilometri.

Furtuna este atât de mare pe Jupiter, încât ea ar putea cuprinde cu ușurință Pământul. De asemenea, pe imaginea capturată de McCarthty se observă și Luna lui Jupiter denumită Ganymede, situată jos în dreapta.

Descoperirea care a uimit experții din SUA: Tsunami gigantic de 4,5 de kilometri înălțime, propagat pe tot globul VIDEO

Astronomii NASA au remarcat: „Cea mai mare lună a Sistemului Solar și umbra ei sunt în tranzit peste vârfurile norilor din sud”. Masa planetei este de peste 2 ori și jumătate față de cea a tuturor celorlalte planete din Sistemul Solar, combinate.

Nu se știe cu exactitate ce cauzează culoare roșie a imensei pete de pe Jupiter. Ipotezele oamenilor de știință spun că ea poate fi cauzată de produsele chimice de acolo create de iradierea ultravioletă solară.

Eveniment Quarterly Report

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Reprezentanţii REPER au transmis joi, 21 septembrie, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie democratice textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment =...
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
#Jupiter, #planeta Jupiter, #Jupiter furtuna, #Jupiter apropiere Pamant, #jupiter soare sistem solar terra, #pamant , #fenomen