Pedeapsă pentru furtul jurnalului fiicei lui Joe Biden. Manuscrisul a fost vândut cu 20.000 de dolari FOTO/VIDEO

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 13:15
1802 citiri
Pedeapsă pentru furtul jurnalului fiicei lui Joe Biden. Manuscrisul a fost vândut cu 20.000 de dolari FOTO/VIDEO
Biden și fiica sa Ashley Biden Foto: Captură video/YouTube/ CBS Evening News

O femeie din SUA a primit o lună de închisoare pentru că i-a furat jurnalul fiicei lui Joe Biden și l-a vândut cu 20.000 de dolari.

Inculpata va sta, de asemenea, încă trei luni în detenție la domiciliu după ce a furat obiecte personale care-i aparțineau lui Ashley Biden, conform BBC.

Aimee Harris, în vârstă de 41 de ani a pledat vinovată în 2022 când a fost acuzată de conspirație pentru transportul de bunuri furate peste granițele statului.

Femeia a fost condamnată marți, 9 aprilie, în cadrul unui tribunal federal din New York.

Harris a recunoscut că a primit 20.000 de dolari de la Project Veritas, un grup ce se ocupă cu acțiuni cu camere ascunse în care sunt vizate instituții de presă, politicieni și oficiali guvernamentali.

Judecătoarea Laura Taylor Swain a fost de părere că acțiunile lui Harris sunt „josnice și, în consecință, foarte grave”, astfel instanța i-a spus să renunțe la cei 20.000 de dolari.

Fiica lui Biden, Ashley Biden a lăsat în 2020 jurnalul și alte obiecte într-o locuință în care a stat în Delray Beach, Florida. Proprietarul casei a lăsat-o pe Harris să stea în imobil, unde a găsit obiectele personale ale lui Ashley.

Inculpata, împreună cu un complice Robert Kurlander au încercat să vândă jurnalul companiei prezidențiale a lui Trump.

Pentru că campania lui Trump nu a vrut să-l cumpere, cei doi au apelat la Project Veritas.

Robert Kurlander a pledat și el vinovat și urmează să fie condamnat.

În timpul cercetărilor, agenții FBI au percheziționat casele fondatorului Project Veritas, James O'Keefe, și a doi angajați, însă O'Keefe și Project Veritas nu au fost acuzați. Mai târziu dl O'Keefe a părăsit organizația.

Organizația nu a publicat jurnalele, care ar fi povestit despre recuperarea fiicei lui Biden din dependența de droguri. Ulterior, o altă publicație a pus jurnalele ce conțineau mici modificări.

În timpul audierii, Aime Harris și-a cerut scuze față de Ashley Biden.

Procurorii au susținut că „Harris a fost motivată atât de bani, cât și de politică” și au scris că: „Furtul obiectelor personale ale unui membru al familiei unui candidat și vânzarea acestora unei organizații pentru a le exploata în scopuri politice a fost greșit și ilegal, indiferent de agenda politică”.

Quarterly Report - Editia 4

S-au încheiat audierile în dosarul Stormy Daniels. Donald Trump a refuzat să depună mărturie
S-au încheiat audierile în dosarul Stormy Daniels. Donald Trump a refuzat să depună mărturie
Spectacol tăcut al lui Donald Trump în procesul său penal în care este acuzat că a plătit o starletă de filme pentru adulți pentru ca aceasta să ascundă o relaţie intimă a lor, proces...
Operațiunea militară a Israelului în Gaza „nu este un genocid”, susține președintele american Joe Biden
Operațiunea militară a Israelului în Gaza „nu este un genocid”, susține președintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, 20 mai, că ofensiva israeliană în Gaza „nu este un genocid”, după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pe...
#jurnal, #fiica, #Joe Biden presedinte SUA, #femeie condamnata inchisoare, #furt, #Trump, #Biden , #SUA