
Mircea Carp a lucrat la postul de radio „Vocea Americii”, mai întâi în calitate de crainic, iar apoi ca redactor și șef al secției române. Din 1979 a fost angajat de Radio Europa Liberă ca director-asistent, unde a rămas până la pensionarea sa.
Tatăl lui Mircea Carp a fost ofițerul de cavalerie Constantin Carp, din Iași. Mama lui Mircea Carp a fost Ecaterina (Tatiana) Catargi, descendentă din Lascăr Catargi (1823-1899), prim-ministru conservator al României, în patru rânduri. În Primul Război Mondial, ofițerul Constantin Carp a comandat un escadron de cavalerie, care a luptat la Măgheruș în anul 1916, scrie Wikipedia.
Mircea Carp a copilărit la Botoșani, a urmat Liceul Militar la Iași și la Mănăstirea Dealu din Tîrgoviște, după care a fost fost ofițer, luptând și în al Doilea Război Mondial. Din motive politice, pentru convingerile lui anti-comuniste, a fost dat afară din armată în 1946 și a fost închis între august și noiembrie 1947.
A plecat clandestin din România în Austria (prin Ungaria) în ianuarie 1948, iar după emigrarea în SUA (1951 sau 1952) a lucrat la postul de radio „Vocea Americii” (din 1955), mai întâi ca și crainic, iar apoi ca redactor și șef al secției române.
În 1979 a fost angajat de Radio Europa Liberă ca director-asistent, unde a rămas până la pensionarea sa din 1995.
Este nepotul lui Garabet Ibrăileanu.[