Jurnalista care a scris adevărul despre masacrul din Mariupol a fost bătută și batjocorită într-un spital de psihiatrie din Rusia

Sambata, 25 Martie 2023, ora 21:43
12379 citiri
Jurnalista care a scris adevărul despre masacrul din Mariupol a fost bătută și batjocorită într-un spital de psihiatrie din Rusia
Jurnalista Maria Ponomarenko FOTO Telegram

Jurnalista Maria Ponomarenko, condamnată la 6 ani de închisoare în cazul „falsurilor” despre armata rusă (pentru un articol despre un atac asupra teatrului din Mariupol), a fost dusă la un spital de psihiatrie, unde a fost dezbrăcată și bătută, relatează jurnalistul și expertul politic Alexander Nevzorov.

Presa rusă, citându-l pe Dmitri Shitov, avocatul Mariei Ponomarenko, a scris că infirmierii au bătut-o pe jurnalistă. Maria, la rândul ei, a scris o scrisoare în care spunea că angajații instituției penitenciare în care a fost ținută au aruncat-o pe o masă de percheziție, i-au înfășurat mâinile și au legat-o, apoi au aruncat-o pe jos.

„M-au bătut în timp ce m-au târât până la ambulanță, m-au bătut pe spate, piept, stomac, cap și m-au aruncat pe trepte”, scrie femeia.

Alexander Nevzorov, care a publicat scrisoarea canalul său de Telegram, a comentat emoționant despre ceea ce s-a întâmplat.

„Viclenia și răutatea se răspândesc peste Rusia. S-a dovedit a fi și mai ușor să transformi oamenii în halate albe în porci decât profesorii, procurorii și scriitorii. Psihiatrii Mașei Ponomarenko au dezbrăcat-o în batjocură”, a scris el.

#jurnalista, #teatru, #mariupol, #batjocura, #spital, #psihiatrie, #Rusia, #internare, #razboi Ucraina , #Rusia