UPDATE Site românesc blocat pentru știri false despre războiul din Ucraina. Guvernul a recunoscut că "a fost o eroare"

Vineri, 04 Martie 2022, ora 13:05
16437 citiri
UPDATE Site românesc blocat pentru știri false despre războiul din Ucraina. Guvernul a recunoscut că "a fost o eroare"
Site-ul aktual24.ro a fost închis de Guvern în contextul crizei din Ucraina FOTO Captură

Site-ul de știri aktual24.ro, cunoscut ca un site cu poziții anti-PSD, a fost blocat de Guvern pentru presupus fake news. Decizia de blocare a site-ului a fost luată pe baza unei decizii a Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

UPDATE 13.00 Jurnalistul Ovidiu Albu, cel care deține publicația online, a anunțat, în jurul orei 12.00, că a fost asigurat de reprezentanții Executivului că "se va rezolva situatia". "Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, mi-a dat mesaj că a fost o "eroare" și că "se va rezolva situația". Eu sper că nu va dura 30 de zile", a scris Ovidiu Albu pe contul său de Facebook.

Știrea inițială

Fondatorul site-ului, jurnalistul Ovidiu Albu, a reacționat pe pagina sa de Facebook arătând că se confruntă „cu o situație absolut nebunească și total absurdă”.

„Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc și absolut fără nicio explicație în această seară. Ulterior, a apărut un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică cu o lista de site-uri rusești de propagandă interzise pentru fake news în care a fost băgat și aktual24.ro. Sunteți nebuni? Unde ați văzut propagandă pro-Moscova pe aktual24.ro? Sunt mii de trolli care mă înjură, îmi doresc toate ciumele și bolile pentru că scriu rele de Putin și ăștia mă interzic pentru că îi fac propagandă lui Putin?”, a reacționat Ovidiu Albu.

Jurnalistul care a fondat site-ul se declară convins că „toată povestea are legătură cu creșterea masivă de trafic din această perioadă”. „Am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu știri anti-Puțîn și anti-Kremlin. Le știți, le-ați văzut. Undeva a deranjat extrem de tare și s-a băgat tocmai un fake news despre aktual24.ro.

Am dus o muncă titanică să ajung aici, iar acum mă trezesc interzis în baza unei minciuni cât Rusia de mare. Este pur și simplu grotesc ce mi se întâmplă. Voi încerca mâine să aflu de unde a pornit această demență sinistră”, a mai transmis Ovidiu Albu.

Decizia de blocare a site-ului aktual24.ro nu a fost motivată. Hotărârea a fost la pachet cu închiderea altor site-uri acuzate că fac propagandă pro-rusă în această perioadă sau distribuie informații false.

Citește și:
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Militarii ucraineni și-au continuat contraofensiva dincolo de râul Siverski Doneț și au preluat controlul în satul Șciurove. „Am mers pe jos marea parte a drumului. Foarte încărcați,...
SUA dau liber Ucrainei să folosescă arme occidentale pentru a elibera teritoriile anexate de Rusia
SUA dau liber Ucrainei să folosescă arme occidentale pentru a elibera teritoriile anexate de Rusia
Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat că Statele Unite nu se opun ca Ucraina să utilizeze armele furnizate de Occident pentru a elibera teritoriile în care Rusia a organizat...