Premierul canadian Justin Trudeau, în mijlocul unei controverse. Imaginea ciudată care a stârnit discuții

Sambata, 20 Mai 2023, ora 07:41
3842 citiri
Premierul canadian Justin Trudeau, în mijlocul unei controverse. Imaginea ciudată care a stârnit discuții
Justin Trudeau, premierul Canadei FOTO Facebook/ Justin Trudeau

Părul lui Justin Trudeau a ţinut prima pagină a ziarelor internaţionale, la fel şi strângerile sale de mână stângace sau înclinaţia de a apărea la bustul gol deşi sunt camere de luat vederi prin preajmă. Acum, le-a venit rândul picioarelor lungi ale premierului canadian să intre în lumina reflectoarelor, relatează The Guardian.

Înaintea summitului G7 de la Hiroshima, Trudeau şi o delegaţie de miniştri canadieni s-au aflat în Coreea de Sud pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, dar şi pentru a încerca să salveze un acord de miliarde de dolari pentru o fabrică de baterii. Înainte de a ţine un discurs în faţa parlamentului de la Seul, Trudeau a pozat cu politicieni coreeni, inclusiv cu preşedintele Adunării Naţionale, Kim Jin-pyo.

În zgomotul aparatelor de fotografiat, Kim s-a ridicat în vârful picioarelor, ironizând diferenţa de înălţime de 20 cm dintre el şi Trudeau. Premierul canadian s-a aplecat pentru o clipă până la nivelul lui Kim, provocând râsete din partea delegaţiei coreene. Apoi şi-a desfăcut picioarele şi s-a crăcănat pentru a fi la o înălţime similară cu cea a lui Kim, o mişcare cunoscută în Coreea de Sud sub numele de "picioare de manieră", menită să egalizeze înălţimea dintre două persoane.

Presa coreeană a lăudat în mare parte gestul, iar publicaţia Chosun l-a calificat chiar drept "o scenă care-ţi încălzeşte inima", în timp ce canalul de ştiri YTN a spus că gestul arată o mentalitate "grijulie".

Cu toate acestea, publicaţia conservatoare canadiană True North a scris că întâlnirea i-a făcut pe "unii canadieni să-l acuze pe Trudeau că a făcut din nou de râs Canada în străinătate".

Nu a fost prima dată când saluturile premierului cu liderii politici au atras atenţia. În februarie, o strângere de mână cu premierul din Alberta, Danielle Smith, un critic înverşunat al prim- ministrului Trudeau, s-a transformat rapid într-o bâlbâială ciudată.

Trudeau a fost, de asemenea, primul care s-a ferit eficient de modul energic în care fostul preşedinte Donald Trump obişnuieşte să strângă mâina, care adesea i-a lăsat nedumeriţi pe liderii mondiali şi pe rivalii politici. La prima lor întâlnire din 2017, Trudeau şi-a pus o mână pe umărul lui Trump, evitând să dea mâna.

Iar în 2016, Trudeau a încercat să dea mâna cu foştii preşedinţi Barack Obama şi Enrique Peña Nieto din Mexic, încrucişându-şi stângaci braţele şi apucând mâna greşită a lui Peña Nieto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Justin Trudeau premier Canada, #picioare, #poza , #Canada