Succes în instanță pentru șase cetățeni americani, care au reușit să obțină despăgubiri, după ce au fost concediați în perioada „COVID", în urma refuzului de a-și administra un ser omologat în pandemie.
Cei șase cetățeni au fost angajați la compania de căi ferate Bay Area Rapid Transit (BART). Aceștia au declarat că au refuzat serurile „COVID" din motive religioase. Pentru că nu le-a fost respectată opțiunea, au acționat în instanță și au fost despăgubiți. Fiecare trebuie să primească peste 1 milion de dolari, potrivit documentelor judiciare ale procesului intentat de angajații din California, citate de NBC News.
Unul dintre reclamanții companiei americane lucra la BART de mai bine de 30 de ani.
Un juriu federal le-a acordat celor șase foști lucrători de la BART sume cuprinse între 1,1 milioane de dolari și peste 1,5 milioane de dolari fiecăruia, ca despăgubiri pentru că au fost dați afară în mod nejustificat, arată documentele judiciare. Sentințele au fost pronunțate miercuri, la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Californiei.
Astfel, judecătorul a recunoscut că angajatorul a refuzat să respecte opțiunile angajaților. Comportamentul abuziv al patronilor a generat demisii, concedieri și pensionări. Kevin Snider, avocatul foștilor angajați, susține că s-a făcut dreptate în justiție, în vederea apărării unui drept fundamental, referitor la convingerile religioase.
„Angajații feroviari au ales să își piardă mijloacele de subzistență în loc să își renege credința”, a declarat juristul.