Luis Suarez, prins ca a aranjat examenul pentru limba italiana. Rectorul Universitatii din Perugia, suspendat

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 16:07
2643 citiri
Luis Suarez, prins ca a aranjat examenul pentru limba italiana. Rectorul Universitatii din Perugia, suspendat
Foto: Facebook / Luis Suarez

Rectorul Universitatii pentru Straini din Perugia, Giuliana Grego, a fost suspendat dupa ce s-a confirmat ca a aranjat un examen la limba italiana pentru uruguayanul Luis Suarez, care a incercat fara succes sa se transfere in toamna de la FC Barcelona la Juventus Torino, scrie dpa.

Intr-o declaratie facuta vineri, procurorul din Perugia, Raffaele Cantone, a afirmat ca in urma investigatiei s-a constatat ca ''subiectele probei au fost comunicate in prealabil jucatorului, iar nota acestuia fusese stabilita inainte de sustinerea examenului''.

Grego a fost suspendata timp de opt luni pentru incalcarea secretului profesional cu scopul de a obtine profit si pentru fals in documente oficiale.

Aceeasi pedeapsa au primit-o si directorul general al Universitatii, Simone Olivieri, profesorul de limba italiana pe care l-a avut Suarez, Stefania Spina, si examinatorul Lorenzo Rocca.

''Examenul a fost o farsa pe care Universitatea a aranjat-o la cererea venita din partea clubului Juventus, care ar fi urmat sa faca publicitate institutiei'', a aratat Cantone, adaugand ca se investigheaza si suspiciunile privind ''presiunea'' pe care Juventus ar fi exercitat-o pentru ca Luis Suarez sa obtina mai repede acceptul la cererea de cetatenie.

La finele lunii septembrie, directorul sportiv al lui Juventus Torino, Fabio Paratici, sustinea, la Sky Sport, ca gruparea din Serie A a actionat cu transparenta si in respectul regulilor in cazul transferului esuat al fotbalistului Luis Suarez, declaratia sa venind la scurt timp dupa deschiderea investigatiei procurorilor.

''Nu a existat o lejeritate din partea clubului. S-a verificat posibilitatea ca Suarez sa plece de la FC Barcelona, noi am facut toate verificarile necesare si am actionat cu toata transparenta si cu respectarea regulilor. Am facut totul cu claritate'', spunea Paratici.

Luis Suarez a dat un examen de limba italiana pe 17 septembrie la Perugia, un prim pas pentru un eventual transfer la Juventus, care insa nu s-a mai concretizat. De atunci, uruguayanul, care a ajuns in cele din urma la Atletico Madrid, era suspectat ca a trisat, cu complicitatea examinatorilor, pentru a trece testul de limba italiana, obligatoriu pentru a obtine un pasaport italian, indispensabil pentru a putea juca la Juve.

Conform unei inregistrari de atunci, una din persoanele vizate de ancheta aprecia ca jucatorul trebuie sa obtina diploma pentru ca ''la un salariu de 10 milioane (euro - n.r.) pe sezon, nu-l poti face sa rateze examenul chiar daca nu stie sa conjuge verbele si vorbeste la infinitiv''

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#suarez suspendat universitate , #stiri Juventus Torino
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Balcanii au cucerit Europa!