JYSK susține sportul paralimpic din România în următorii 4 ani

Advertorial
Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 17:22
1294 citiri
JYSK susține sportul paralimpic din România în următorii 4 ani
FOTO: jysk.ro

Cu mai puțin de două luni până la începerea Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024, JYSK își reafirmă angajamentul față de atleții paralimpici din România prin continuarea parteneriatului cu Comitetul Național Paralimpic Român pentru perioada 2024 – 2028.

JYSK și Comitetul Național Paralimpic Român au semnat un nou contract de sponsorizare pentru următorii 4 ani, prin care compania scandinavă va asigura finanțarea sportului paralimpic din România în următorul ciclu paralimpic și pregătirea sportivilor pentru Paralimpiada de la Los Angeles, din 2028. Sponsorizarea este destinată susținerii echipei paralimpice a României prin asigurarea unor condiții mai bune de pregătire și a participării la competiții internaționale de anvergură.

“Suntem încântați să semnăm un nou contract de 4 ani cu JYSK, care va acoperi noul ciclu paralimpic până la Jocurile Paralimpice de la Los Angeles din 2028. Pentru prima dată, Jocurile Paralimpice de la Los Angeles vor include și Para Climbing, iar echipa noastră tânără de paraclimbers români – din care fac parte sportivi cu deficiențe de vedere și cu dizabilități fizice – a câștigat medalii în mod regulat la toate Cupele Mondiale și alte campionate majore. Cel mai recent campionat a fost la Innsbruck, Austria, în iunie, unde echipa noastră paralimpică a câștigat 5 medalii – două de aur și trei de bronz. Suntem foarte încântați de acest nou sport”, spune Sally Wood-Lamont, Președinte al Comitetului Național Paralimpic Român.

JYSK este sponsor principal al Comitetului Național Paralimpic Român din anul 2017.

“Credem că sportul paralimpic merită să fie cunoscut, sprijinit și apreciat în România. Sportivii paralimpici sunt un exemplu extraordinar de curaj, hotărâre și perseverență, trăsături care rezonează foarte bine cu valorile companiei noastre. Apreciem munca depusă de ei, dorința de a câștiga, de a reprezenta România și de a trece peste orice impedimente pentru a-și atinge obiectivele. Știm de la acești atleți că sportul le-a dat încredere în ei și i-a ajutat să treacă peste momente dificile, de aceea sperăm că în viitor mai multe persoane cu dizabilități vor afla că pot practica un sport. Le dorim mult succes la Paris sportivilor români!”, a spus Alex Bratu, Country Director JYSK România, Bulgaria și Turcia.

Sportivii români la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

Banii donați de către JYSK în acest an vor fi folosiți pentru a sprijini echipa paralimpică a României la Jocurile Paralimpice Paris 2024 și pentru a pregăti strategia Comitetului pentru următorul ciclu paralimpic.

Jocurile Paralimpice de la Paris vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie 2024. Până acum, s-au calificat pentru competiția de la Paris cinci sportivi care ne vor reprezenta în competițiile de judo, tenis de masă și ciclism.

“Avem mari speranțe în campionul nostru la judo, Alex Bologa, câștigător a două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016 și Tokyo 2020. El și-a menținut poziția și în ultimii trei ani a fost numărul 1 în Topul Mondial la categoria J1-73kg. La tenis de masă avem o sportivă calificată pentru prima dată la Paris – Camelia Ciripan, clasa 6 – câștigătoare a unei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de acum 2 ani. Tot la tenis de masă va participa și sportivul Bobi Simion, clasa 6. La ciclism avem 2 sportivi calificați – Eduard Novak, care va participa la probele de velodrom și ciclism rutier și Theo Matican, care va participa la probele de ciclism pe șosea. Încă sperăm ca unul sau doi sportivi de atletism să se califice și vom ști asta după 20 iulie. În sfârșit, sperăm ca tânărul nostru sportiv de triatlon să se califice – Darius Dumitru, care a împlinit doar 18 ani anul acesta și promite foarte mult”, spune Sally Wood-Lamont.

Anul acesta, cu sprijinul JYSK, 7 sportivi români s-au calificat la Campionatele Mondiale de Para-atletism de la Kobe, Japonia, aceasta fiind cea mai mare echipă a României care a participat vreodată la Campionatele Mondiale de Para Atletism. Pentru echipa de tineret de para-atletism, următorul obiectiv este reprezentat de WorldAbility Junior Games.

Anul trecut, Gabriela Constantin a câștigat prima ei medalie la Campionatul European la tenis de masă, dar, din păcate, a ratat calificarea la Paris 2024.

„Fără sprijinul financiar continuu oferit JYSK, precum și prezența media cu care ne ajută în continuare, ar fi extrem de dificil să realizăm ceea ce am reușit în ultimii câțiva ani. Sprijinul nu doar financiar, ci și prin campaniile de promovare a sportului paralimpic, continuă să ne crească vizibilitatea, nu numai la nivel național, ci și internațional. JYSK continuă să joace un rol esențial în succesul nostru acum și în viitor!”, a spus Sally Wood-Lamont.

Piața creditelor din România, creștere semnificativă în iunie 2024. Cea mai bună lună din ultimii doi ani
Piața creditelor din România, creștere semnificativă în iunie 2024. Cea mai bună lună din ultimii doi ani
În iunie 2024, piața creditelor din România a înregistrat o creștere semnificativă, atât în sectorul firmelor, cât și al ipotecarelor, marcând cea mai bună lună din ultimii aproape doi...
Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente în 2023. Cifre cu aproape 50% mai mari față de 2022
Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente în 2023. Cifre cu aproape 50% mai mari față de 2022
Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente, în magazinele fizice, în 2023, mai mult cu aproape 50% față de anul 2022. Conform unei analize realizate de Departamentul...
#jysk, #sport paralimpic, #Romania , #stiri afaceri
  1. Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
  2. OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
  3. Netflix își extinde lista de jocuri: Squid Game Multiplayer, anunțat. Când se lansează
  4. Intel explică problemele de stabilitate ale procesoarelor Core 13 și 14
  5. Xiaomi Mix Flip ajunge oficial pe piața europeană. La ce preț este oferit de producător
  6. Spotify se pregătește să lanseze un abonament HiFi pentru a concura cu TIDAL și Apple Music
  7. Huawei amână lansarea seriei Mate 70: Ce upgrade-uri ne așteaptă
  8. Elon Musk, acuzat că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru susținerea campaniei lui Donald Trump
  9. Ce salarii lunare au piloții și stewardesele de la TAROM. Protestul de la compania de stat a avut succes
  10. Țara în care robotaxi-urile sunt extrem de ieftine și schimbă industria transporturilor