Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Război pe față între Kadîrov și Șoigu, după înfrângerea de la Liman. Scindarea elitelor de la Kremlin

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 09:08
12217 citiri
Război pe față între Kadîrov și Șoigu, după înfrângerea de la Liman. Scindarea elitelor de la Kremlin
Kadîrov l-a contestat nu numai pe Șoigu, ci și pe șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov FOTO Twitter

Înfrângerea trupelor rusești la Liman și abandonarea acestui oraș de către ruși a devenit un catalizator pentru o scindare în curs de desfășurare a elitelor conducătoare ale Rusiei, ducând la o confruntare deschisă între liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, și ministrul Apărării. Serghei Şoigu.

Sâmbătă, 1 octombrie, Kadîrov a criticat public acțiunile Ministerului rus al Apărării, comentând declarația departamentului despre retragerea de la Liman și l-a numit pe generalul colonel Alexander Lapin responsabil pentru înfrângerea trupelor ruse în acest sector al frontului.

Kadîrov l-a numit pe Lapin „un incompetent” și a declarat că Statul Major al Forțelor Armate Ruse îl acoperă pe acest general. Astfel, prin declarația sa, Kadîrov l-a contestat nu numai pe Șoigu, ci și pe șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov.

El a fost susținut imediat de omul de afaceri rus și coordonatorul grupării Wagne, Evgheni Prigojin.

"Declarația expresivă a lui Kadîrov, desigur, nu este deloc în stilul meu. Dar pot spune: Ramzan, frumos, arde", a scris pe rețelele de socializare „bucătarul” lui Putin.

După aceste declarații, susținătorii conducerii militare actuale a Rusiei au devenit mai activi, și s-au grăbit cu zel să respingă atacurile asupra lui Shoigu, Gerasimov, Lapin și alți lideri militari.

Așa-numitul grup „O”, care participă la ostilitățile din Ucraina, a lansat un apel în care afirma că „concluziile textului emoționant al șefului Ceceniei se bazează pe informații incorecte”. Raportul spune că generalul Lapin „nu a comandat apărarea lui Liman și nu a stat în spate”.

Prigojin a pus sub semnul întrebării decizia nepopulară a lui Putin de a anunța mobilizarea parțială. „Bucătarul lui Putin” a propus trimiterea la războiul din Ucraina nu a populației civile, ci a militarilor pensionați.

Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
#Kadirov, #conflict, #Serghei Soigu, #infrangere, #liman , #Razboi Ucraina