Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 08:20
3014 citiri
Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia
Președintele rus Vladimir putin și liderul cecen Ramzan Kadîrov/ FOTO: www.al-monitor.com

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, om de bază pentru regimul de la Kremlin, suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care poate duce la deces.

El ar fi fost la spitalul prezidențial din Moscova unde ar fi fost tratat. Starea de sănătate a lui Kadîrov îi îngrijorează pe oficialii din jurul său, care au început să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în Cecenia, relatează The Moscow Times, potrivit digi24.ro.

În contextul în care starea de sănătate a lui Kadîrov a început să se deterioreze, Kremlinul ar fi început să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în republica din Caucazul de Nord, notează sursa citată. În toamna anului trecut, au apărut informații neverificate pe rețelele sociale potrivit cărora liderul cecen ar avea probleme renale.

Acest lucru l-a determinat pe Kadîrov să dezmintă zvonurile în videoclipuri atent orchestrate. Potrivit Novaya Gazeta Europe, medicii l-au diagnosticat inițial pe Kadîrov cu necroză pancreatică acută, o afecțiune gravă care poate duce la deces, în ianuarie 2019.

În luna următoare, Kadîrov a anunțat printr-un decret că cedează pentru scurt timp puterile președintelui parlamentului regional, fără a-și dezvălui boala. El a emis un alt decret privind un transfer de putere la fel de scurt în ianuarie 2020. Novaya Gazeta Europe a raportat că starea de sănătate a lui Kadîrov a început să se deterioreze rapid în primăvara anului 2022, fiind nevoit să lipsească de la o serie de apariții televizate.

Rezultatele unui RMN ar fi determinat familia lui Kadîrov să concluzioneze că acesta nu se va putea recupera complet.

„Vechiul lider nu va mai fi acolo, boala îl va afecta grav. Chiar dacă se va recupera acum, nu va fi nici viu, nici mort”, a declarat Novaya Europe, citând o sursă apropiată a lui Kadîrov, Adam Delimkhanov.

Plan de succesiune

În acea perioadă, Kremlinul a început să lucreze la un plan de succesiune în cazul decesului lui Kadîrov, potrivit Novaya Europe. La câteva ore după publicarea articolului, pe canalul de Telegram a lui Kadîrov a fost distribuit un videoclip de 4 minute în care liderul cecen discută despre rolul regiunii sale în războiul din Ucraina.

În imagini se pot vedea cadre prim-plan cu Kadîrov, care nu-și mișcă corpul și poate fi auzit vorbind cu dificultate. Oficialii nu au comentat raportul Novaya Gazeta Europe, iar detaliile acestuia nu au putut fi verificate independent.

Quarterly Report - Editia 4

O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a serviciului de informaţii al Apărării (GUR) din Ucraina a atacat duminică un radar de detectare a ţintelor cu rază lungă de acţiune "Voronej M", situată în Orsk, în regiunea...
Lituanienii și-au ales președintele, preocupați de securitatea țării aflată în vecinătatea Rusiei
Lituanienii și-au ales președintele, preocupați de securitatea țării aflată în vecinătatea Rusiei
Lituanianul Gitanas Nauseda şi-a anunţat duminică realegerea în funcţia de preşedinte, după o campanie dominată de preocupările legate de securitatea în această ţară membră a Uniunii...
#Kadirov, #boala, #Rusia , #Rusia