Decizie de ultimă oră în cazul patinatoarei de 16 ani din Rusia prinsă dopată la Olimpiadă

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 22:33
8081 citiri
Decizie de ultimă oră în cazul patinatoarei de 16 ani din Rusia prinsă dopată la Olimpiadă
Kamila Valieva

Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA) a anunţat decizia în cazul patinatoarei Kamila Valieva, aflată în centrul unui controversat caz de dopaj la Jocurile Olimpice de la Beijing. Potrivit Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), RUSADA consideră că sportiva nu este vinovată.

Drept urmare, RUSADA nu a impus o sancţiune, cu excepţia anuulării rezultatelor din data prelevării eşantionului, şi anume din 25 decembrie 2021.

WADA a anunţat că a solicitat motivarea deciziei şi a precizat că va analiza cazul. Agenţia este îngrijorată de rezultatul de “lipsă de vină sau neglijenţă” şi nu va ezita să îşi exercite dreptul de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a adăugat WADA.

În noiembrie, WADA a sesizat TAS în cazul Kamilei Valieva, subliniind că nu exista nici un progres în investigaţiile RUSADA.

Kamila Valieva (16 ani) a câştigat proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar apoi s-a anunţat că ea a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă (trimetazidină). CIO nu a acordat medaliile în concursul pe echipe, aşteptând rezultatele anchetei în cazul Valieva.

#Kamila Valieva, #Rusia, #jocurile olimpice , #stiri Olimpiada