Karim Benzema, condamnat la închisoare! Câti bani trebuie să platească

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 11:42
4031 citiri
Karim Benzema, condamnat la închisoare! Câti bani trebuie să platească
Karim Benzema. Foto: Facebook / Karim Benzema

Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 75.000 de euro, în dosarul de şantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena, informează lesoir.be.

Avocaţii internaţionalului francez au anunţat imediat că vor face apel la această sentinţă.

Împotriva celorlalţi patru inculpaţi din acest dosar care a zguduit lumea fotbalului francez, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass şi Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunţat pedepse de la optsprezece luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de şantaj. Jucătorul de la Real Madrid l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină.

Benzema era acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

"Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere", a explicat instanţa, potrivit lequipe.fr.

Procurorul a cerut o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro împotriva atacantului de la Real Madrid.

Această pedeapsă nu ar trebui să-i ameninţe revenirea la echipa Franţei, aşa cum a declarat Noël Le Graët în urmă cu câteva săptămâni.

#Karim Benzema, #Karim Benzema arestat, #Karim Benzema santaj sexual, #Karim Benzema Franta , #Real Madrid