Gafa cancelarului austriac Karl Nehammer, care a stârnit revoltă. Europarlamentar: ”Ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi”

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 20:07
18616 citiri
Gafa cancelarului austriac Karl Nehammer, care a stârnit revoltă. Europarlamentar: ”Ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi”
Karl Nehammer, cancelarul Austriei FOTO Facebook/ Karl Nehammer

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a reacționat după ce cancelarului austriac Karl Nehammer a urat Crăciun fericit „tuturor creștinilor ortodocși”.

Eurodeputatul spune că „un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi”.

„Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, tocmai a postat un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului, adresat “tuturor creștinilor ortodocși”.

Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătorim astăzi Crăciunul?

Un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi. Pe această temă și pe orice altă temă”, a scris Siefried Mureșan.

„Tuturor creștinilor ortodocși le doresc un Crăciun binecuvântat și liniștit!”, a scris cancelarul Austriei pe Facebook.

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit este sărbătorit în data de 7 ianuarie. Calendarul iulian este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial. Biserica Ortodoxă Română a trecut la noul calendar la 1 octombrie 1924. Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Revelionul în noaptea din 13 spre 14 ianuarie.

#Karl Nehammer, #Austria, #Craciun rit vechi, #sigfried muresan , #stiri politice