Prințesa de Wales revine în viața publică. Unde o vor putea admira din nou britanicii pe Kate Middleton

Vineri, 08 Noiembrie 2024, ora 18:45
1326 citiri
Prințesa de Wales revine în viața publică. Unde o vor putea admira din nou britanicii pe Kate Middleton
Prinţesa de Wales revine în viața publică FOTO X/@standardnews

Vești bune pentru cetățenii Regatului Unit. Prințesa Kate, care a încheiat ședințele de chimioterapie preventivă în vară, va participa în acest weekend la comemorările militare din Londra. Aceasta marchează reluarea angajamentelor sale publice după un an pe care soțul ei, prințul William - moștenitorul tronului britanic - l-a descris ca fiind "cel mai greu" din viața sa, conform informațiilor furnizate de AFP.

Ea va fi prezentă alături de regele Charles al III-lea, care urmează și el, începând din luna februarie, un tratament împotriva cancerului, la Royal Albert Hall în cursul zilei de sâmbătă, apoi la monumentul oficial britanic dedicat militarilor care au murit în război, Cenotaph, unde va asista la o ceremonie de omagiere, care va avea loc duminică.

În schimb, participarea reginei Camilla, care suferă de câteva zile de o infecție pulmonară, va fi "supusă unei avizări medicale ulterioare", a anunțat biroul de presă de la Palatul Buckingham într-un comunicat.

Prințesa Kate, extrem de populară în Regatul Unit, a anunțat în martie 2024 că a fost diagnosticată cu cancer, fără să dezvăluie însă natura acestuia, la două luni după "o intervenție chirurgicală abdominală", din cauza căreia a fost nevoită să se retragă din viața publică.

După mai multe luni de tratament, prințesa de 42 de ani a anunțat finalizarea ședințelor de chimioterapie în septembrie, prin intermediul unei înregistrări video ce a fost filmată alături de soțul ei, prințul William, și de cei trei copii ai lor.

"Sincer, a fost îngrozitor. A fost, probabil, cel mai greu an din viața mea", a declarat joi moștenitorul tronului britanic în fața jurnaliștilor.

"Sunt atât de mândru de soția mea, sunt mândru de tatăl meu, pentru modul în care au gestionat lucrurile", a declarat el în Africa de Sud, unde a avut loc cea de-a patra ediție a galei de decernare a Earthshot Prize, premiile pe care prințul William le-a înființat pentru a recompensa proiecte de mediu inovatoare.

"Dar, din punct de vedere familial, personal, a fost brutal", a continuat el.

Prințul de Wales a dezvăluit că angajamentul său față de protejarea mediului înconjurător și angajamentul față de persoanele fără adăpost din Regatul Unit, o temă care a făcut obiectul unui documentar recent, i-au permis "să continue" să meargă înainte.

Odihnă pentru regina Camilla

În octombrie, cu ocazia primei sale vizite oficiale după finalizarea chimioterapiei, prințesa Kate s-a deplasat alături de soțul ei în orașul englez Southport, în locul unde a avut loc un atac cu cuțitul, care a ucis trei fetițe și care a declanșat apoi un val de revolte în vara acestui an în Regatul Unit.

Ea apăruse anterior în public pe 15 iunie cu ocazia paradei aniversare a regelui Charles, la balconul Palatului Buckingham, apoi a asistat la finala turneului de tenis de la Wimbledon la începutul lunii iulie, unde i-a înmânat trofeul sportivului care a câștigat competiția, spaniolul Carlos Alcaraz.

Regele Charles al III-lea, care va împlini în curând vârsta de 76 de ani, a anunțat și el la începutul acestui an că a fost diagnosticat cu cancer, a cărui natură nu a fost dezvăluită.

Monarhul britanic și-a reluat activitățile oficiale în luna aprilie, după ce s-a retras din viața publică timp de aproximativ două luni, iar în prezent își continuă, în paralel, tratamentul medical.

Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea Plus. A criticat decizia CNA de întrerupere a emisiei și l-a lăudat pe patronul Maricel Păcurar, care a scăpat de închisoare
Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea Plus. A criticat decizia CNA de întrerupere a emisiei și l-a lăudat pe patronul Maricel Păcurar, care a scăpat de închisoare
Joi seara, înainte de suspendarea emisiei postului Realitatea Plus timp de zece minute, Rareș Bogdan a intervenit telefonic și a criticat decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA)...
Daniel Funeriu anunță că vrea să candideze la prezidențiale. De ce nu sunt buni Crin Antonescu și Eduard Hellving
Daniel Funeriu anunță că vrea să candideze la prezidențiale. De ce nu sunt buni Crin Antonescu și Eduard Hellving
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, este vehiculat ca posibil candidat la alegerile prezidenţiale. El a anunțat, joi seară, că este dispus să candideze. ”Da, vreau să candidez...
#Kate Middleton, #printesa de wales, #revenire, #viata publica , #Marea Britanie
  1. Mark Rutte, noul șef al NATO, "dă milităria jos din pod" și cere "mentalitate de război" în Europa și mai mulți bani la apărare. "Rusia se pregăteşte de confruntări cu noi"
  2. Ucraina anunță că nu este gata să negocieze cu Rusia. Lucrurile de care Kievul are nevoie ca să înceapă discuțiile cu Moscova
  3. Rusia se pregătește să se deconecteze de la rețeaua globală de internet. Autoritățile de la Moscova vor să implementeze un „internet suveran”
  4. Controverse uriașe în jurul planului de reînghețare a Arcticii, în ciuda avertismentelor că ar putea avea o vară fără gheaţă în curând. „Consecințe grave neprevăzute”
  5. Un român primește premiul Champions of the Earth, cea mai înaltă distincție de mediu a ONU.„Acțiunile curajoase și de impact îl fac o sursă de inspirație" VIDEO
  6. Ce plănuia Donald Trump înainte să se vadă cu Zelenski în Franța. Președintele ales al SUA „se opune ferm” utilizării rachetelor americane în Rusia
  7. Polei și ceață pe drumuri aglomerate din România. Regulile de bază pe care trebuie să le respecte șoferii în sezonul rece
  8. Ziua în care Tribunalul Prahova ia o decizie privind arestarea lui Horatiu Potra. Ce infracțiuni vizează dosarul în care este cercetat
  9. Ce sfaturi au experții pentru a solicita o mărire de salariu. Lucrurile de care trebuie să ții cont: ”O atitudine de aliat, nu de dușman”
  10. Schimbările majore pe care Trump le-ar putea genera în societatea americană, cu efecte asupra României. Sociologul Dan Dungaciu: „Cam ceea ce am trăit noi după 1989” INTERVIU