Ce națională a furnizat marea surpriză în preliminariile CE 2024. Toate rezultatele de ieri

Luni, 27 Martie 2023, ora 06:47
6388 citiri
Ce națională a furnizat marea surpriză în preliminariile CE 2024. Toate rezultatele de ieri
Kazahstan a invins Danemarca FOTO facebook

Echipa naţională a Portugaliei a învins duminică, în deplasare, scor 6-0, naţionala din Luxemburg, într-un meci condus de o brigadă românească şi care a contat pentru grupa J a calificărilor la Euro 2024. Italia a învins în Malta, cu 2-0.

În ducat, pe Stade de Luxembourg, meciul dintre Luxemburg şi Portugalia a fost condus de o brigadă românească: Radu Petrescu la centru, ajutat de Radu Ghinguleac şi Mircea Mihal Grigoriu la tuşe. Iulian Dima a fost arbitru de rezervă, în timp ce în camera VAR s-au aflat Ovidiu Haţegan şi Horaţiu Feşnic.

Pe teren, Cristiano Ronaldo şi compania nu au avut nici un fel de probleme. În minutul 18, lusitanii conduceau deja cu 3-0. S-a încheiat 6-0, cu un penalti executat de Rafael Leao şi apărat de portarul luxemburghez Anthony Moris, în minutul 86, dar cu acelaşi Rafael Leao marcând două minute mai târziu, din acţiune. Cristiano Ronaldo a înscris câte o dublă în primele două partide din calificări. În grupa J conduce Portugalia, cu 6 puncte, urmată de Slovacia, cu patru puncte.

În cadrul grupei C, Italia s-a impus în Malta cu 2-0, iar Retegui, debutantul adus la lot pentru această dublă, a marcat al doilea său gol, după cel înscris împotriva Angliei, la Napoli. În clasament, Anglia are 6 puncte şi e pe primul loc, iar Italia şi Macedonia de Nord ocupă locurile 2 şi 3, cu acelaşi număr de puncte – câte 3.

Marea supriză a furnizat-o însă naționala din Kazahstan, care a învins duminică, pe teren propriu, scor 3-2, echipa Danemarcei, după ce oaspeţii conduceau cu 2-0 în minutul 73.

La Astana, Danemarca a avut o primă repriză perfectă. Rasmus Hojlund a înscris în minutele 21 şi 36, punând pe tabelă un avantaj liniştitor pentru danezi, de două goluri. Atacantul Atalantei Bergamo, Hojlund a înscris toate golurile Danemarcei în aceste calificări – cinci la număr: trei cu Finlanda şi două cu Kazahstan.

În partea secundă, selecţionerul danez Kasper Hjulmand a efectuat trei schimbări în minutul 65, iar acest lucru a avut repercusiuni asupra rezultatului.

În minutul 73, Jonas Wind a comis un fault în careu şi arbitrul sârb Novak Simovic a acordat penalti, transformat de Baktiyor Zainutdinov. În minutul 86 Askhat Tagybergen a egalat, iar VAR-ul a validat reuşita gazdelor, pentru ca, în minutul 89, kazahii să înscris golul victoriei printr-un jucător intrat pe teren în minutul 78 – Abat Aimbetov. Acelaşi Aimbetov a primit al doilea cartonaş roşu şi a fost eliminat în minutul 90+6, dar Kazahstan a învins Danemarca, scor 2-0, obţinând prima victorie împotriva danezilor din cele cinci partide disputate între selecţionatele celor două ţări.

Meciurile disputate duminică în calificările Euro 2024:

Grupa C: Anglia – Ucraina 2-0 (Kane 37, Saka 40);

Grupa C: Malta – Italia 0-2 (Retegui 15, Pessina 27);

Grupa H: Slovenia – San Marino 2-0 (Sesko 56, Di Maio 60 autogol);

Grupa H: Kazahstan – Danemarca 3-2 (Zainutdinov 73 penalti, Tagybergen 86, Aimbetov 89 / Hojlund 21. 36);

Grupa H: Irlanda de Nord – Finlanda 0-1 (Kallman 28);

Grupa J: Liechtenstein – Islanda 0-7 (Olafsson 3, Haraldsson 38, A. Gunnarsson 48, 68, 73 penalti, A. Gudjohnsen 85, Ellertsson 87);

Grupa J: Luxemburg – Portugalia 0-5 (Cristiano Ronaldo 9, 31, Joao Felix 15, Bernardo Silva 18, Otavio 77, Rafael Leao 89);

Grupa J: Slovacia – Bosnia 2-0 (Mak 13, Haraslin 40).

A treia victorie la rând pentru Jaqueline Cristian la WTA Madrid, după o revenire de senzație
A treia victorie la rând pentru Jaqueline Cristian la WTA Madrid, după o revenire de senzație
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri în turul al doilea al turneului WTA 1000 Mutua Madrid Open, aceasta fiind a treia sa victorie consecutivă, după cele două...
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
#kazahstan, #victorie, #Danemarca, #meciuri, #preliminarii CE 2024, #surpriza , #stiri fotbal