Kelemen Hunor - De ce vrea sa fie presedinte

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 14:38
3570 citiri
Kelemen Hunor - De ce vrea sa fie presedinte
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile pentru Cotroceni, a intrat in cursa prezidentiala pentru a arata ca minoritatea maghiara din tara noastra "are o viziune" asupra Romaniei.

"Consideram ca in 2014 avem toate argumentele pentru a veni cu un candidat la aceste alegeri. Trebuie sa aratam ca avem o viziune despre Romania, despre societatea din Romania si despre comunitatea maghiara din aceasta tara", a declarat liderul UDMR.

Totul despre candidatul Kelemen Hunor

Kelemen Hunor sustine ca formatiunea maghiara are nevoie de un candidat la prezidentiale pentru ca "niciun partid romanesc nu are in program si niciun candidat nu reprezinta interesele comunitatii maghiare".

Kelemen Hunor spune ca Romania va fi o tara respectata si puternica doar daca "se vor gasi solutii pentru problemele etnice", care trebuie discutate cu intreaga societate romaneasca.

Kelemen Hunor si-a depus candidatura: Ce promite prezidentiabilul UDMR (Video)

De altfel, "respectul" este si una dintre temele centrale ale campaniei lui Kelemen Hunor.

"Cuvantul cheie din aceasta campanie electorala va fi respectul. Vreau o tara respectata in aceasta regiune. Avem toate atuurile sa devenim o tara care are un cuvant de spus in UE", a mai aratat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a declarat in mai multe randuri ca Romania este pregatita sa fie condusa de un presedinte maghiar.

"Intrebarea e daca Romania e pregatita sa aiba conductori de locomotiva maghiari, electricieni sau brutari maghiari. Eu cred ca da, incet - incet, aceasta tara si aceasta societate trebuie sa fie pregatite sa nu tina cont de etnia candidatului, ci sa tina cont de pregatirea, de capacitatea sa si de modul cum vrea sa conduca Romania", a apreciat candidatul UDMR.

#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Kelemen Hunor prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014