Kelemen Hunor, despre turul doi al prezidentialelor: Vom intra Paleologu si cu mine. Ar fi minunat!

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 21:24
3296 citiri
Kelemen Hunor, despre turul doi al prezidentialelor: Vom intra Paleologu si cu mine. Ar fi minunat!
Foto: Arhiva Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus vineri, la Constanta, ca in turul doi al alegerilor prezidentiale vor intra el si candidatul PMP, Theodor Paleologu, fiind astfel vorba de un tur de scrutin "minunat", cum tara noastra nu a mai avut.

"Eu cred ca vom intra in turul doi Paleologu si cu mine. Oricine castiga, Toader sau eu, Romania va avea de castigat, va fi in castig. (...) Ar fi un tur doi minunat, cum nu a avut Romania de 30 de ani", a declarat reprezentantul UDMR, intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca spera sa ii convinga pe romani ca cea mai buna solutie, cel putin pana in turul doi al alegerilor prezidentiale, este sa voteze Kelemen Hunor.

"Mesajele mele in aceasta campanie, viziunea mea nu este pentru maghiari, este pentru toti cetatenii Romaniei. (...) Nici nu se poate altfel. Si sper ca voi reusi sa-i conving si pe romani, ca cea mai buna solutie, cel putin pana in turul doi, este sa ma voteze pe mine. Eu am mai spus asta, ati incercat cu romani, nu erati multumiti, ati incercat si cu Iohannis... vad ca exista o oarecare nemultumire, putem sa continuam pe acest drum, incercati si cu mine si veti vedea ca va fi mult mai bine decat cu oricare dintre acesti presedinti de pana acum", a spus Hunor.

Potrivit acestuia, este foarte important ca in tara noastra sa existe respect.

"Sigur, trebuie sa vorbim despre solutii, trebuie sa vorbim despre proiecte, eu am plecat de la acest slogan - respect. Intelege si romanul, intelege si maghiarul ca pana nu va exista respect in aceasta tara ..., si trebuie sa incepem cu statul. Institutiile statului pana nu ii vor respecta pe cetateni, (...), nici cetatenii nu vor avea incredere in stat.

Si daca nu exista incredere si respect, nu se poate construi nimic. Trebuie sa plecam de la acest principiu, de la aceasta valoare si apoi trebuie sa vorbim de educatie, de infrastructura ... portul Constanta de ce nu a devenit ceea ce trebuia sa devina acum 30 de ani?

De ce nu este Romania un hub si pentru marfuri, si pentru capital, si pentru gaze si alte resurse energetice spre Europa Centrala? De ce nu avem autostrazi, de ce nu am reusit sa strapungem Carpatii (...) macar cu o singura autostrada? Deci trebuie sa vorbim de viziune, de rolul Romaniei in aceasta regiune", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a participat vineri, la Casa de Cultura din municipiul Constanta, la o intalnire cu reprezentanti ai minoritatilor nationale din Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Kelemen Hunor candidat prezidentiale Paleologu , #candidat prezidentiale