Kelemen Hunor si-a depus candidatura pe trotineta: Nu trebuie politicienii sa se ocupe de fericirea oamenilor

Sambata, 21 Septembrie 2019, ora 13:25
3973 citiri
Kelemen Hunor si-a depus candidatura pe trotineta: Nu trebuie politicienii sa se ocupe de fericirea oamenilor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, si-a depus, sambata, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidentiale din 10 noiembrie. Kelemen Hunor a venit la sediul BEC pe o trotineta electrica si a spus ca sustine proiectele impotriva poluarii.

"Astazi e putin sa avem o tara normala, e nevoie de mai mult. Nu trebuie politicienii sa se ocupe de fericirea oamenilor. E o alta treaba, nu prin politica se asigura fericirea cetatenilor. Trebuie sa avem viziune, proiecte marete si atunci vom iesi din mediocritate", a declarat Kelemen Hunor, referindu-se la sloganurile lui Klaus Iohannis si Dan Barna.

Liderul UDMR a mai spus ca un presedinte are atributii constitutionale, dar mesajele trebuie sa fie mult peste ce spune Constitutia, pentru ca ce spune presedintele, cum actioneaza presedintele este un model pentru fiecare cetatean.

"De aceea eu cred ca trebuie sa vorbim si despre educatie, despre infrastructura, locuri de munca, mediu, fiindca si noi vrem o tara mai buna, un stat de drept, dar drept, si noi vrem o tara mai performanta, mai creativa. De aceea in aceasta campanie trebuie sa vorbim despre viitor, despre viziunea fiecaruia pentru anii care urmeaza", a precizat Kelemen.

"Noi am ales sloganul respect, pentru ca e nevoie de respect, oamenii asteapta respect din partea institutiilor statului, statul trebuie sa-si respect cetatenii. Daca exista respect, va exista si incredere, daca exista incredere se poate constitui o societate performanta", a mai declarat Kelemen Hunor.

Dosarul de candidatura al liderului UDMR este insotit de 270.000 de semnaturi.

Potrivit Hotararii de Guvern care stableste calendarul alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, candidaturile pot fi depuse pana cel mai tarziu in 22 septembrie la ora 24:00.

In 12 octombrie va incepe campania electorala, iar in 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, in care vor intra primii doi candidati clasati, va avea loc in 24 noiembrie.

Pana in prezent, si-au mai depus candidaturile candidatul PSD, Viorica Dancila, cel al PMP, Theodor Paleologu, candidatul Aliantei 2020 USR-PLUS, Dan Barna, si candidatul PNL, actualul presedinte Klaus Iohannis.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...