Explicațiile lui Kelemen Hunor pentru liderii coaliției în contextul scandalului cu declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad

Miercuri, 17 August 2022, ora 19:34
4255 citiri
Explicațiile lui Kelemen Hunor pentru liderii coaliției în contextul scandalului cu declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad
Președintele UDMR Kelemen Hunor FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a participat marți, 16 august, la ședința coaliției de guvernare, unde, printre subiecte, a fost abordat și scandalul declarațiilor scandaloase făcute de premierul ungar Viktor Orban la Băile Tușnad.

Liderii coaliției i-ar fi cerut explicații lui Kelemen Hunor cu privire la lipsa de atitudine la declarațiile lui Orban, notează surse politice citate de Digi24. Cu toate astea, Kelemen Hunor ar fi subliniat în cadrul întâlnirii că își menține declarațiile publice făcut pe acest subiect și că nu are cum să intervină în ce spune Viktor Orban.

În urmă cu trei săptămâni, Kelemen Hunor a declarat pentru presa maghiară că îl cunoaște personal pe premierul Ungariei, Viktor Orban, și că ”nu există niciun pic de rasism” în el. Într-un interviu acordat site-ului Maszol, liderul UDMR susține că declarațiile trebuie interpretate în context și că afirmațiile despre amestecul raselor din cauza imigrației este o chestiune mai degrabă culturală.

Kelemen Hunor a respins și acuzația conform căreia Viktor Orban a avut un discurs pro-Rusia.

”Viktor Orban a condamnat Rusia, fiecare persoană care condamnă războiul condamnă pentru că ceea ce face Rusia este inacceptabil. Scopul Europei este să împingă Rusia înapoi la granițele sale și să pună capăt războiului dintre Rusia și Ucraina cât mai curând posibil. Este în interesul tuturor să avem pace. Dacă cineva vrea pace, asta nu-l face un putinist. Dacă cineva crede că negocierile de pace ar trebui deschise cât mai curând, cred că are cele mai normale așteptări ale lumii: nu războiul, ci pacea ar trebui să fie decisivă”, a afirmat liderul UDMR.

El a adăugat că dacă liderul unui stat este atent în primul rând la siguranța propriilor cetățeni nu înseamnă că ”este de acord cu Putin”.

#kelemen hunor, #UDMR, #Viktor Orban, #coalitie de guvernare , #stiri Kelemen Hunor