Kelemen Hunor: „Maghiarii transilvăneni sprijină politicile guvernului ungar”

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 11:55
3193 citiri
Kelemen Hunor: „Maghiarii transilvăneni sprijină politicile guvernului ungar”
Președintele UDMR Kelemen Hunor FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat pentru publicația Magyar Nemzet că maghiarii care trăiesc în afara graniţelor, inclusiv în Transilvania, sprijină politicile guvernului (ungar, n.r.) faţă de comunităţile lor, aşa cum evidenţiază voturile lor la recentele alegeri generale.

Într-un interviu publicat marţi de cotidianul Magyar Nemzet, Kelemen Hunor a menţionat că numărul voturilor prin corespondenţă a sporit cu 24% faţă de alegerile precedente, de acum patru ani, şi a crescut de asemenea prezenţa la vot la consulatul Ungariei.

Kelemen Hunor a salutat interesul crescut faţă de alegerile ungare, adăugând că maghiarii din Transilvania care deţin şi cetăţenia ungară au o şansă de a-şi exprima opinia despre atitudinea guvernului ungar faţă de comunităţile de maghiari din afara graniţelor.

Sprijinul pentru Fidesz peste hotare s-a apropiat de 94%, a spus el, ceea ce confirmă că maghiarii din afara graniţelor aprobă schimbările în politicile guvernamentale ungare privind etnicii maghiari din străinătate din ultimul deceniu şi mai mult.

El a afirmat că victoria cu o majoritate de două treimi este importantă întrucât îi conferă guvernului de la Budapesta o legitimitate solidă într-o perioadă dificilă.

Referitor la raporturile româno-ungare, liderul UDMR a spus că formarea unui nou guvern ungar poate impulsiona relaţiile bilaterale. ''Acest lucru este tot mai important pentru că există un război într-o ţară vecină şi totul se va schimba în jurul nostru în anii care vin'', a afirmat el.

#kelemen hunor, #UDMR, #presedinte UDMR, #Viktor Orban, #guvern maghiar , #stiri Kelemen Hunor