UDMR „va ține cu dinții” de toate funcțiile și de guvernare. „Vom vedea după ce vom avea noul premier. E ca şi o bătaie bună la cârciumă”

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 14:46
1500 citiri
UDMR „va ține cu dinții” de toate funcțiile și de guvernare. „Vom vedea după ce vom avea noul premier. E ca şi o bătaie bună la cârciumă”
Președintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Facebook/Kelemen Hunor

Preşedintele în exerciţiu al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, 28 aprilie, la deschiderea Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR, că Uniunea îşi doreşte să rămână la guvernare, pentru că e o "muncă" pe care şi-a asumat-o pentru patru ani, dar că rămâne de văzut "ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier", în timp ce UDMR va ţine "cu dinţii de poziţiile" pe care le deţine.

În deschiderea Conferinţei, Kelemen Hunor a spus că de la sfârşitul anului 2020 Uniunea şi-a asumat rolul guvernamental şi "a formulat că guvernarea are rost" în cazul în care se va putea guverna "pentru comunitate".

"În 2020, am început guvernarea într-o situaţie încărcată de probleme, am fost mai mult sau mai puţin pregătiţi, în miezul pandemiei am preluat guvernarea, într-o perioadă în care stingerea incendiului părea să fie singura lucrare cu care ne putem ocupa în guvern. Doar ca să stingem incendiul în guvern nu ne asumam rol de guvernare, motiv pentru care pe lângă această stingere de incendii am avut în vizor şi dezvoltarea, construcţia, construcţia am vizat-o pe domenii, unde rezultatele erau spectaculoase.

Şi, bineînţeles, am reuşit să dobândim câteva poziţii pe care am reuşit să le menţinem şi am dovedit, pe de o parte comunităţii noastre, pe de altă parte ţării şi românilor inclusiv, că politicienii şi miniştrii UDMR sunt în stare să îşi vadă de treabă şi să lanseze programe care sunt benefice pentru fiecare cetăţean. Continuăm această muncă, munca care continuă şi în ziua de astăzi, dorim să continuăm această muncă, toată lumea trebuie să ştie, doar că în politică întotdeauna apar momente neaşteptate chiar şi dacă eşti pregătit. S-ar putea ca situaţia respectivă să nu fie întocmai cum ţi-ai imaginat-o tu", a afirmat liderul UDMR.

El a vorbit despre schimbarea premierului, spunând că deşi nu este parte din înţelegere, UDMR vrea să rămână la guvernare.

"Undeva la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL n.red.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani, timp de patru ani avem intenţia, până la sfârşitul ciclului, să facem ceea ce trebuie să facem, cu bună-ştiinţă, cu mare atenţie şi cu putere de muncă, dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem", a mai spus liderul UDMR.

Reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România se reunesc în congres, vineri şi sâmbătă, la Timişoara.

Actualul lider al formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat pe patru ani de preşedinte al UDMR.

Reuniunea UDMR a debutat, la ora 13,00, cu Conferinţa Aleşilor Locali ai Uniunii Democrate Maghiare din România.

Lucrările Congresului UDMR sunt programate să înceapă la ora 16,00, iar în deschiderea reuniunii vor vorbi şi premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Sâmbătă este programat discursul program al candidatului la funcţia de preşedinte al UDMR şi votul propriu-zis.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#kelemen hunor, #UDMR, #UDMR guvernare , #UDMR