Hunor: Demolarile din zona Buzesti s-au facut cu respectarea legii

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 19:57
1250 citiri
Hunor: Demolarile din zona Buzesti s-au facut cu respectarea legii
Foto: Romania Libera

Ministerul Culturii sustine ca toate acuzatiile ONG-urilor referitoate la incalcarea legii in ceea ce priveste proiectului "Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus" sunt neintemeiate, institutia actionand in acest caz cu respectarea stricta a legii.

In toate problemele legate de acest proiect, "ministrul Kelemen Hunor, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in general, si institutiile subordonate au actionat cu respectarea stricta a legii.

In cele cateva situatii in care firme angajate de catre Primaria Generala au actionat fara sa aiba documentatia completa necesara, Ministerul a intervenit imediat la autoritatile care sunt abilitate, legal, sa opreasca asemenea actiuni, adica Prefectura si Inspectoratul de Stat in Constructii. Prin urmare, consideram ca toate acuzatiile ONG-urilor referitoare la incalcarea legii sunt neintemeiate", se arata intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.

Ministerul catalogheaza demersul ONG-urilor drept unui "excesiv, emotional si, cel mai grav, incorect in prezentarea faptelor si argumentelor".

"Daca ar fi sa citim ad litteram scrisoarea ONG-urilor, acestea reclama "lipsa de implicare a ministrului Culturii in procesul de distrugere a patrimoniului". Asta inseamna, pe romaneste, ca ministrul Culturii NU este implicat in distrugerea patrimoniului.

Nu vrem sa fim pedanti, dar, din pacate pentru demersul ONG-urilor, aceasta balbaiala a ratiunii se regaseste sistematic intr-o scrisoare redactata in graba (de ce oare?, de ce acum?) si in care torentele de cuvinte dramatice covarsesc logica si orice fel de spirit constructiv", potrivit documentului.

In plus, ministerul Culturii precizeaza ca in cazul in care ONG-urile considera ca argumentele lor sunt solide, institutia asteapta sa fie actionata in instanta.

"Desigur, e imposibil ca punerea in practica a unui proiect sa multumeasca pe toata lumea. Totusi, asteptam de la ONG-uri - pe care le vom considera intotdeauna un partener privilegiat de dialog - o implicare mai rationala si mai orientata catre solutii constructive", se precizeaza in finalul comunicatului.

17 ONG-uri cer demisia ministrului Culturii

Precizarile ministerului vin dupa ce, joi, 17 organizatii neguvernamentale au solicitat premierului Emil Boc si viceprim-ministrului Marko Bela demiterea ministrului Culturii, Kelemen Hunor, pentru "neindeplinirea atributiilor care ii revin in protejarea patrimoniului national".

Lui Hunor i se reproseaza demolarile din proiectul Buzesti-Berzei din Capitala.

Demolarile din zona Berzei-Buzesti sunt realizate de municipalitate pentru a face loc unui bulevard intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului, pentru fluidizarea traficului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Kelemen Hunor ministrul Culturii, #demolari Buzesti Berzei , #ministrul Culturii