Kelemen Hunor, dupa ce Basescu i-a semnat revocarea din functia de ministru: Nu e o tragedie

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 18:12
3213 citiri
Kelemen Hunor, dupa ce Basescu i-a semnat revocarea din functia de ministru: Nu e o tragedie

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca revocarea sa din functia de ministru al Culturii, decisa de presedintele Traian Basescu, nu este "o drama" nici pentru el, nici pentru Guvern, ci un lucru normal, care se putea intampla oricand, iar prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca vineri ii trimite lui Basescu o propunere la conducerea ministerului.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, ca dupa demisia din functia de ministru al Culturii si-a facut treaba la minister, a facut rectificarea, asa cum trebuie, a asigurat tot ce era de asigurat in calitate de ministru.

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

"Era un lucru absolut normal si eu am luat aceasta decizie, eu mi-am dat demisia inca din august si, dupa ce a respins presedintele propunerea noastra, pe doamna Biro, nu am mai facut o alta propunere. Putea sa semneze in orice clipa, pentru ca oricand, cand este revocat un ministru din Cabinet, un alt ministru sau premierul poate prelua pentru 45 de zile functia care ramane vacanta.

Eu stiam ca in orice moment, in functie de decizia presedintelui, se va intampla, nu este nicio noutate. Pana in ziua de azi eu mi-am facut treaba la Ministerul Culturii, am facut rectificarea, asa cum trebuie, am asigurat tot ce era de asigurat in calitate de ministru. Incepand de joi, nu sunt ministru, dar asta a fost decizia mea, asta nu e nicio tragedie, nicio drama, nici in viata mea, nici a Guvernului", a spus Kelemen.

Kelemen Hunor nu mai e ministrul Culturii: Basescu a semnat revocarea dupa 3 luni

Intrebat daca UDMR va propune o alta persoana pentru functia de ministru al Culturii, liderul Uniunii a spus ca, in conformitate cu legile in vigoare, "poate sa conduca Ministerul Culturii, timp de 45 de zile, un membru al Cabinetului".

"Voi discuta, in calitate de presedinte al UDMR si de fost ministru, cu premierul Ponta, pentru a gasi o solutie in interiorul Guvernului. Perioada de 45 de zile expira dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, prin 23-24 noiembrie, si vom discuta si in UDMR daca pentru aceasta scurta perioada mai facem o propunere sau cineva din Guvern va prelua functia de ministru al Culturii si vicepremier", a afirmat Kelemen Hunor.

Deputat UDMR: Ramanerea lui Kelemen la Cultura, "o situatie schizofrenica". Ce spun posibilii inlocuitori

La randul sau, premierul Victor Ponta a anuntat ca va discuta cu membrii coalitiei despre o noua conducere la Ministerul Culturii, iar vineri ii va inainta lui Traian Basescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a semnat revocarea din functie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, mentionand ca a asteptat trei luni desemnarea unui inlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare ca s-a intrecut masura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Kelemen Hunor revocat Ministerul Culturii, #Basescu revocat Kelemen Cultura, #Kelemen demisie Ministerul Culturii , #ministrul Culturii