Kelemen Hunor, nemultumit de bugetul pe 2012: Varianta propusa nu este acceptabila

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:30
1930 citiri
Kelemen Hunor, nemultumit de bugetul pe 2012: Varianta propusa nu este acceptabila
Foto: Arhiva

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat pentru Ziare.com ca este nemultumit de sumele care i se aloca institutiei pe care o conduce, pentru 2012, precizand ca "varianta care i-a fost propusa nu este acceptabila".

"Sunt probleme cu bugetul pe 2012. Miercuri am avut o prima discutie despre bugetul pe 2012, care contine cifrele dupa vizita celor de la FMI. Nu am intrat in amanunte, insa in ceea ce priveste Ministerul Culturii pot sa va spun ca este un deficit bugetar. Eu am inteles ca vorbim de prudenta sporita, dar in elaborarea bugetului de anul viitor trebuie sa se tina cont de cateva aspecte. Orice reducere care se va aplica la cele care sunt deja existente ar insemna imposibilitatea continuarii activitatii la unele institutii pe care le avem in subordine, dar si incetarea unor proiecte culturale foarte importante", ne-a declarat ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a mai spus ca discutiile sunt de abia la inceput.

"Saptamana viitoare vom mai discuta pe marginea cifrelor si cu ministrul de Finante, dar si cu premierul Emil Boc. Cred ca peste doua saptamani vom avea varianta finala, insa pot sa spun ca varianta propusa pentru Ministerul de Cultura nu este acceptabila", a mai declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai explicat ca nu accepta ca anul viitor sa se mai amane restaurarea unor obiective culturale importante, asa cum a facut-o in 2011.

"Avem acordat un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru restaurarea unor monumete istorice si institutii culturale. La sfarsitul anului se termina de renovat Biblioteca Nationala, iar pentru la anul avem pe lista alte cinci institutii importante. Este vorba de Opera Nationala Bucuresti, Palatul Cantacuzino si altele. Potrivit formei actuale a bugetului vom pierde aceste imprumuturi. Am acceptat in 2011 sa aman aceste restaurari, dar in 2012 nu mai pot accepta. Vreau sa am banii ca sa incepem licitatiile", ne-a mai declarat ministrul Culturii.

In ceea ce priveste pensiile si salariile, Kelemen Hunor a precizat ca iau in considerare varianta majorarii dupa lunile aprilie si mai, dar depinde de cresterea economica.

Guvernul a discutat proiectul bugetului pe 2012

Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul bugetului de stat pe anul 2012, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Potrivit negocierilor cu FMI si Comisia Europeana, Romania are o tinta de deficit, pentru anul 2012, situata intre 1,9% si 2,1% din PIB si o prognoza de crestere economica de 1,8%-2,3%.

Premierul Emil Boc a declarat, recent, ca Guvernul va propune Parlamentului un buget "realist si responsabil", construit pe filosofia "paza buna trece primejdia rea".

"Daca vor merge inspre bine si nu se inrautatesc, avem posibilitatea sa mergem cu un deficit pana la 3%, in termeni ESA sau 2,5% in termeni cash. Cred ca este o abordare responsabila", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor ministrul Culturii, #Kelemen Hunor nemultumit buget 2012 , #ministrul Culturii
Comentarii