Kelemen Hunor ramane in Guvern pana la 1 august (Video)

Luni, 14 Iulie 2014, ora 11:14
1936 citiri
Kelemen Hunor ramane in Guvern pana la 1 august (Video)

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca au stabilit ca se va retrage din functii incepand cu 1 august, iar pana atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului si de rectificarea bugetara.

"Am avut, luni, o intalnire cu premierul Victor Ponta si am stabilit ca plecarea mea din Guvern sa aiba loc incepand cu data de 1 august. Pana atunci ma voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii si de rectificarea bugetara care va avea loc. Pana la 1 august, UDMR urmeaza sa stabileasca si numele succesorului meu in functia de ministrul al Culturii si vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, in cadrul intalnirii cu Ponta s-a stabilit si echipa de negociere a UDMR in cadrul coalitiei guvernamentale.

"Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepresedintele politic, Borbely Laszlo, si liderii celor doua grupuri parlamentare ale UDMR din Senat si Camera Deputatilor", a adaugat Kelemen.

Anterior, surse oficiale au precizat ca Kelemen l-a anuntat pe premierul Victor Ponta ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii la 1 august, fara sa ii propuna, la acest moment, un inlocuitor.

Kelemen Hunor, discutii cu Ponta la Guvern despre demisie

Presedintele UDMR, care la sfarsitul saptamanii trecute a anuntat ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii, a venit, luni dimineata, la sediul Guvernului, pentru o discutie cu premierul Victor Ponta.

La finalul discutiei, surse oficiale au precizat ca liderul UDMR l-a anuntat pe premier ca isi va depune demisia in prima zi a lunii august.

"Pana la acel moment vor fi consultari pentru desemnarea unui inlocuitor", au adaugat sursele.

Kelemen Hunor a anuntat, vineri, ca UDMR va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii.

El preciza ca luni dimineata se va intalni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili cand este momentul oportun sa demisioneze, pentru ca exista aspecte administrative care trebuie rezolvate.

"Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie facute la timp, nu trebuie acum sa avansam nume. Portofoliul Culturii ramane la UDMR", afirma Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor demisioneaza din Guvern, dar UDMR nu pleaca de la guvernare

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR.

Kelemen Hunor a anuntat, totodata, ca a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca initiativa cetateneasca privind minoritatile sa fie dezbatuta in comisiile parlamentare, in toamna, iar pana la finalizarea dezbaterilor Romania sa nu trimita noi documente la CJUE.

Liderul UDMR preciza ca miercurea trecuta a avut mai multe discutii cu premierul Victor Ponta, ajungand inca de atunci la "o solutie, la un compromis".

Citeste si:
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Fostul președinte al PMP Eugen Tomac a transmis luni, 17 ianuarie, un mesaj în legătură cu subiectul fuziunii PMP și PNL. Europarlamentarul a dezmințit „câteva minciuni care circulă...
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Comentarii