Acordul semnat de UDMR si USL inainte de alegeri, facut public - vezi ce prevede

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 19:32
6363 citiri
Acordul semnat de UDMR si USL inainte de alegeri, facut public - vezi ce prevede
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat, joi, pe site-ul uniunii, acordul de colaborare incheiat in 1 octombrie 2012 cu liderii USL.

Conform acestuia, USL si UDMR se angajau sa formeze, dupa alegeri, o alianta politica parlamentara si guvernamentala. Acordul a fost semnat de Victor Ponta, Crin Antonescu, Kelemen Hunor si Laszlo Borbely, informeaza Mediafax.

"In baza prezentului acord, cele doua formatiuni politice se angajeaza sa formeze, dupa alegerile din 9 decembrie, o alianta politica parlamentara si guvernamentala. In conditiile in care USL va detine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare va anunta inca din seara de 9 decembrie cooptarea in majoritatea parlamentara si in structurile guvernamentale a UDMR", se arata in documentul citat.

Liderii celor doua formatiuni au mai convenit ca, in cazul in care USL nu va detine majoritatea absoluta, UDMR urma sa anunte in seara alegerilor sustinerea unui guvern USL-UDMR, cu un premier desemnat de USL.

"In ambele situatii, cele doua parti se angajeaza sa participe la consultarile prevazute de Constitutie sustinand in comun candidatul USL pentru functia de prim-ministru, sa negocieze si sa asigure reprezentarea UDMR in cadrul Guvernului si a celorlalte structuri guvernamentale, in functie de ponderea parlamentara UDMR in cadrul coalitiei de guvernare", se mai arata in document.

In acord se mentioneaza ca USL si UDMR trebuiau sa promoveze in perioada 2012-2016 initiative politice referitoare la modificarea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei.

De asemenea, USL si UDMR trebuiau sa solutioneze problema liniei maghiare prin departamente separate la UMF Targu Mures in conformitate cu intelegerea semnata in 22 septembrie 2012, la Targu Mures, in prezenta ministrului Educatiei.

Imediat dupa anuntarea primelor rezultate ale alegerilor, premierul Ponta a declarat ca USL incepe discutii cu UDMR, pentru crearea unei majoritati constitutionale. O saptamana mai tarziu, la presiunea PNL, Ponta anunta ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#acord UDMR USL 2012, #Kelemen Hunor acord USL , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Ntz, nu se pune. Kkarau dormea cand a semnat
Poza anty virus
anty virus
rank 5
"Doua surioare"- politica si prostitutia- gemene fiind, unii mai....