Alegeri locale 2012 Kelemen Hunor: UDMR va iesi intarita din alegerile locale

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 23:41
2745 citiri
Alegeri locale 2012 Kelemen Hunor: UDMR va iesi intarita din alegerile locale
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si-a exprimat convingerea ca Uniunea va iesi intarita din alegerile locale si va ramane o forta puternica pe scena politica.

"Deocamdata nu cunoastem rezultatele alegerilor si nici macar rezultate partiale pentru ca in Secuime si in orasele unde noi suntem puternici nu s-au facut exit poll-uri, dar sunt convins ca nu vom avea, in 2012, mai putini primari si consilieri locali si judeteni decat avem acum", a declarat Kelemen Hunor, duminica seara, la Cluj, la Prezidiul Executiv al UDMR, la scurta vreme dupa inchiderea urnelor de vot, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In opinia liderului Uniunii, competitia dintre celelalte doua partide maghiare si UDMR "nu a ajutat cu nimic la mobilizarea electoratului, mai ales in zonele interetnice, ba, mai mult, a impiedicat mobilizarea".

Potrivit lui Kelemen Hunor, concurenta cu UDMR a celorlalte doua partide dauneaza comunitatii maghiare, iar rezultatele alegerilor locale vor demonstra ca de fapt cele doua formatiuni gandesc "strict in folosul lor" fara a da dovada de responsabilitate.

"Maine dimineata vom face o analiza serioasa, dupa aflarea rezultatelor alegerilor, si vom desprinde concluziile", a adaugat presedintele UDMR.

Kelemen Hunor a multumit electoratului maghiar care s-a dus la vot azi in numar mai mare decat in 2008, dar, totusi, in proportie mai mica decat alegatorii romani, le-a multumit celor care au votat listele UDMR si candidatii propusi de Uniune, a multumit candidatilor care au avut de infruntat o competitie dura, precum si echipelor de campanie.

#Kelemen Hunor rezultate alegeri UDMR, #UDMR alegeri locale 2012 , #presedinte UDMR