UDMR face scut in jurul viceprimarului de Cluj: In Romania nu se poate vorbi de stat de drept

Marti, 28 Februarie 2017, ora 22:46

   

UDMR face scut in jurul viceprimarului de Cluj: In Romania nu se poate vorbi de stat de drept
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat ca Uniunea continua sa creada in nevinovatia Annei Horvath, viceprimar de Cluj, sustinand ca noile acuzatii care ii sunt aduse lui Horvath de catre Agentia Nationala de Integritate fac parte dintr-o campanie de discreditare a acesteia.

"Uniunea Democrata Maghiara din Romania a constatat, cu regret, reeditarea unui nou capitol in campania de discreditare a Annei Horvath (...) In procedurile ANI, acest tip de denunt imediat - prin care politicianul implicat este privat de dreptul de a demonstra, mai intai, prin recurs la decizia administrativa, ca acuzatiile prezentate sunt nefondate - constituie o exceptie, in mod clar discriminatorie si ridica suspiciunea de abuz", se arata intr-un comunicat al lui Kelemen Hunor, cu referire la sesizarea DNA Cluj in legatura cu faptul ca Horvath s-ar face vinovata de conflict de interese de natura penala.

Kelemen Hunor precizeaza ca Horvath Anna a informat ANI ca nu mai avea relatii cu doua ONG-uri in momentul in care acestea au primit finantare de la Consiliul Local Cluj in cadrul unei sedinte la care a participat si viceprimarul UDMR.

"In informarea trimisa catre ANI, inca in luna ianuarie a acestui an, Horvath Anna a precizat faptul ca, in conformitate cu prevederile legii, in luna iunie 2012 - deci cu 8 luni inaintea adoptarii Hotararii Consiliului Local - a demisionat, printr-un act notarial, din functia de presedinte al Asociatiei Claudiopolis. De asemenea, viceprimarul a informat ANI si cu privire la faptul ca s-a aflat in relatie contractuala cu Universitatea Sapientia doar in perioada dinaintea obtinerii mandatului de consilier local, mai exact in anii 2008, 2009 si 2010", sustine presedintele UDMR.

El considera ca noile acuzatii care-i sunt aduse lui Horvath arata ca Romania este guvernata de "organizatii de forta".

"S-a dovedit din nou ca, astazi, in Romania nu se poate vorbi de stat de drept. Asa cum am subliniat de mai multe ori, tara este guvernata de organizatii de forta, procurorii isi exercita puterea de influenta foarte mare asupra deciziei judecatorilor, ceea ce este inacceptabil, mai ales intr-o tara a Uniunii Europene", afirma Kelemen.

Potrivit acestuia, Horvath Anna este un exemplu pozitiv pentru modul in care sunt sustinute drepturile comunitatii maghiare din Ardeal. "Uniunea continua sa creada in nevinovatia Annei Horvath", a conchis Kelemen Hunor.

Agentia Nationala de Integritate a cerut DNA Cluj, marti, sa o cerceteze pe Horvath Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, pentru conflict de interese, deoarece in perioada exercitarii mandatului a participat la sedinta Consiliului Local in care s-au alocat bani pentru o asociatie in cadrul careia este presedinte si pentru o universitate unde a fost cadru didactic.

"ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si a identificat indicii privind posibila savarsirea a infractiunii de conflict de interese in materie penala de catre Horvath Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, motiv pentru care a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj", se arata intr-un comunicat transmis marti de ANI.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisa in judecata de DNA, in 20 decembrie, pentru trafic de influenta si spalare a banilor, in dosarul in este acuzata ca, in perioada februarie-mai, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din Primarie, pentru "urgentarea avizarii unor proiecte imobiliare" pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerand in schimb 60 de abonamente la doua festivaluri de muzica pentru voluntarii care o sprijineau in campania electorala la alegerile locale.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3597 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Orice stat de drept are o putere „judiciară”, nu o așa-zisă putere
"judecătorească", că de acolo a inceput toată panarama judiciară la care s-a ajuns in prezent!
Te-o
rank 5
UDMR calca pe urmele mafiei PSD-ALDE:daca un urmarit penal e udmrist
incepe corul de latratori co-partidari ,care ,fara sa cunoasca detaliile dosarului,il declara a priori nevinovat!
Ba mai mult,pe aceiasi linie bolsevica lansata de PSD-ALDE,si UDMR propune legi cu dedicatie personala,ca pentru infractorul fugit la Budapesta,incercand sa blocheze condamnarile in absentia protejand astfel averea dobandita ilegal,de la confiscarea in extenso!
Eu le dau un sfat tuturor :lasati justitia sa-si faca datoria!Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor