Hunor: UDMR doreste alegeri parlamentare anticipate, organizate cat mai repede

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 21:25
1532 citiri
Hunor: UDMR doreste alegeri parlamentare anticipate, organizate cat mai repede
Foto: TVR Info

UDMR sustine varianta organizarii de alegeri parlamentare anticipate, a anuntat luni presedintele Kelemen Hunor, precizand ca partidele parlamentare au la dispozitie o luna de zile pentru a lua o decizie in acest sens, intrucat Legislativul nu poate fi dizolvat in ultimele sase luni de mandat.

"In momentul in care va exista o astfel de discutie, UDMR va veni cu argumente si va sustine orice formula constitutionala, orice consens politic pentru a declansa alegeri anticipate cat mai repede. Sigur, noi cu 7 la suta in Parlament nu putem face si nu vom face alegeri anticipate. Dar consideram ca pentru societatea romaneasca si pentru viata politica ar fi bine sa avem alegeri cat mai repede.

Acest lucru se poate rezolva pana la mijlocul lunii iunie, fiindca mandatul actualului Parlament a inceput pe 10 decembrie si cu sase luni inainte de expirarea mandatului actualului Parlament, nu poate fi dizolvat. Deci avem la dispozitie o luna si un pic ca sa ne gandim, sa analizam si sa luam o decizie, daca intr-adevar dorim alegeri anticipate sau nu. UDMR doreste alegeri parlamentare cat mai repede", a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa tinuta la Cluj Napoca.

"UDMR doreste alegeri parlamentare cat mai repede", a mai subliniat presedintele UDMR.

Uniunea isi va preciza pozitia fata de viitorul Guvern dupa ce va lua la cunostinta programul de guvernare si va afla lista de ministri.

Kelemen a mai spus ca UDMR este in opozitie si considera ca nu are nicio obligatie fata de niciun partid parlamentar, inclusiv fata de PDL. "In acest moment, asa cum am anuntat, UDMR considera ca nu are nici o obligatie fata de fostii partenerii si nu are nici o obligatie fata de partidele parlamentare din Parlamentul Romaniei. Vom urmari agenda noastra in perioada noastra si agenda noastra este dictata de electoratul nostru, de comunitatea maghiara din Romania. Asta va fi directia pe care vom merge in 2012 pana la alegerile parlamentare", a aratat el.

In ceea ce priveste alegerile locale, Kelemen Hunor a reamintit ca Uniunea va avea candidati pentru primarii in 317 localitati si 13 consilii judetene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor alegeri anticipate, #UDMR vot guvern Ponta, #Kelemen Hunor candidati UDMR locale , #presedinte UDMR