Hunor: UDMR va avea candidati la parlamentare in toate colegiile

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:24
1830 citiri
Hunor: UDMR va avea candidati la parlamentare in toate colegiile
Foto: Ziua Veche

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat luni, la Miercurea Ciuc, ca formatiunea pe care o conduce va avea candidati la alegerile parlamentare in toate colegiile din tara si din strainatate.

Liderul UDMR a explicat, intr-o conferinta de presa, ca sistemul este proportional si la repartizarea mandatelor se pot obtine locuri si in colegii din afara arcului Carpatic.

"In fiecare zona, in fiecare judet, inclusiv in Constanta traiesc comunitati maghiare, familii maghiare, oameni care ne voteaza si cum sistemul este proportional pentru noi este foarte important sa adunam toate voturile pentru ca la repartizarea nationala, la echilibrarea mandatelor, putem obtine mandate inclusiv dincolo de Transilvania, de arcul Carpatic. Si asa cum am obtinut si in alte perioade sunt convins ca si in acest an vom reusi sa adunam toate voturile din Romania si din strainatate", a spus Kelemen Hunor.

El a subliniat ca UDMR va incerca o mobilizare exemplara a electoratului maghiar, pentru ca este important sa obtina in 2012 acelasi rezultat ca in 2008 si sa aiba un grup parlamentar puternic si independent, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor.

"Din cauza competitiei foarte intense intre partidele romanesti si prezenta la vot va fi una ridicata si de aceea nu numai cifrele absolute conteaza, conteaza si procentul. De aceea, in aceasta perioada vom incerca o mobilizare puternica in toate comunitatile maghiare, inclusiv in Secuime, ca sa avem posibilitatea de a da in cosul national voturi in plus, ca sa depasim pragul de 5 la suta", a afirmat Kelemen Hunor, care a adaugat ca in aceasta mobilizare vor fi implicati si alesii locali UDMR, care stiu ca fara grupuri parlamentare puternice munca lor va fi mult mai dificila.

Kelemen Hunor a spus ca, incepand din 2013, in Romania se vor lua decizii legate de amendarea Constitutiei si reforma administrativa si, din acest punct de vedere, este vitala prezenta UDMR in Parlament.

"Incepand din 2013, in Romania, cel putin in ceea ce priveste amendarea Constitutiei si reorganizarea administrativa, va da doua raspunsuri importante. Si ca sa fim prezenti cand se da raspunsul la amendarea Constitutiei si cand se decide reorganizarea administrativa sau reforma administrativa trebuie sa fim prezenti in Parlament. De aceea, spun ca din acest punct de vedere este vitala prezenta noastra in Parlament in 2012-2016. Daca vorbim de fondurile europene, de surse financiare importante pentru comunitatile locale, iarasi prezenta noastra in Parlament, in Bucuresti, va fi foarte importanta", a conchis presedintele UDMR.

In cursul zilei de luni, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Korodi Attila si fostul secretar de stat Tanczos Barna si-au depus dosarele la Organizatia Teritoriala UDMR Ciuc, pentru competitia interna din cadrul Uniunii, urmand ca in data de 4 octombrie, intr-o adunare cu electori sa fie decise numele persoanelor care vor candida la alegerile parlamentare din decembrie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Hunor UDMR candidati alegeri, #Kelemen Hunor candidati colegii, #Hunor UDMR parlamentare , #presedinte UDMR