K.Hunor: UDMR nu va ceda la santajul Opozitiei, instabilitatea politica ar fi acum o drama

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 17:02
1736 citiri
K.Hunor: UDMR nu va ceda la santajul Opozitiei, instabilitatea politica ar fi acum o drama
Foto: Arhiva

Kelemen Hunor afirma ca o instabilitate politica ar fi pentru Romania, pe plan economic si financiar, o drama, motiv pentru care UDMR nu doreste schimbarea actualei formule de guvernare, ci face tot posibilul pentru mentinerea ei.

Intr-un interviu pentru Mediafax, liderul UDMR declara ca formatiunea sa va ramane alaturi de PD-L pana la alegerile parlamentare de anul viitor, daca lucrurile merg bine.

"Daca lucrurile nu merg bine, atunci, sigur, nu se poate estima o data, dar intentia noastra este sa influentam in asa fel deciziile in coalitie si in Guvern ca sa mergem pana la sfarsitul mandatului(...)

E adevarat ca aceasta majoritate este fragila si mai apar sincope, avem in acest moment toate datele si premisele pentru a continua in aceasta formula si noi nu dorim in acest moment o alta solutie, o alta alianta si nu dorim instabilitate politica. O instabilitate politica si de cateva zile, de o saptamana, de doua saptamani pentru Romania ar insemna pe plan financiar, pe plan economic, o drama", a declarat Kelemen Hunor.

Acesta nu a negat ca exista pericolul ca actuala majoritate sa se destrame, dar a precizat ca daca acest lucru se va intampla, de vina nu va fi UDMR.

"Daca se pierde majoritatea, nu se pierde din cauza UDMR si noi nu vom pierde parlamentari si grupul nostru, cu toate discutiile interne, ramane un grup unit si disciplinat. In acelasi timp, noi incercam si in cadrul coalitiei sa ducem negocierile astfel incat sa-i convingem pe toti parlamentarii, si actiunile noastre sa mearga in acea directie, de a nu parasi coalitia. Dar aici lucrurile nu depind de noi", a mai afirmat acesta.

E greu sa accepti initiative antimaghiare si sa te gandesti la o colaborare cu Opozitia

Referindu-se la apelurile USL ca UDMR sa i se alature, Kelemen Hunor a subliniat ca Uniunea nu a cedat niciodata la "santaj", referindu-se la "amenintarile" liderului PNL, Crin Antonescu, si ale unor deputati PSD.

"In acest moment, eu nu vad un proiect viabil pe partea Opozitiei. Eu vad doar intentia de a-l schimba pe premierul Emil Boc. Am auzit pe domnul presedinte Antonescu ca vrea sa il suspende si pe domnul presedinte Basescu. Deci, vad lucruri si tinte foarte precise, dar fara o gandire pe termen mediu, pe termen lung. (...)

Noi niciodata nu am cedat la santaj. Nici cand eram la guvernare cu PNL si eram intr-un fel curtati, santajati de cateva ori de Opozitia de atunci, nu am cedat la santaj. Nici acum, cand domnul Antonescu ne ameninta ca nu vom mai avea loc la guvernare daca nu venim acum, cand deputati din PSD, si nu e vorba de presedintele Ponta, spun lucruri asemanatoare, noi nu vom ceda la santaj. Niciodata la amenintare si la santaj nici eu personal nu voi raspunde, nici colegii mei. Deci, nu se poate accepta santajul in politica si nu putem raspunde la amenintari. USL in acest moment nu a formulat o oferta foarte corecta, foarte concreta si foarte deschisa", a mai declarat Kelemen Hunor.

In plus, acesta a acuzat ca mai multi lideri PNL au intreprins chiar demersuri ce pot fi catalogate drept antimaghiare.

"Incepand cu Puiu Hasotti si inca cativa colegi de la PNL au facut declaratii, au avut initiative, chiar de la PSD, si nu mai vreau sa dau nume, la Senat, la Camera Deputatilor au avut iesiri mai mult sau mai putin anti-UDMR, dar de fiecare data aceste iesiri au fost impotriva comunitatii maghiare. E greu sa accepti amenintari, initiative care lezeaza intr-un fel interesele comunitatii maghiare si, in acelasi timp, sa te gandesti la o colaborare, la o apropiere de Opozitie. Eu am vazut multe lucruri in cei 15 ani de cand sunt in politica si am vazut ca in momentul in care sunt in Opozitie colegii ne ataca, atunci cand ajung in coalitie cu noi se schimba tonul, dar, totusi, trebuie sa pastrezi o anumita atitudine si sa ramai pe un anumit traseu daca intr-adevar te gandesti la o colaborare pe termen mediu si pe termen lung", a mai comentat Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#UDMR iesire coalitie, #Kelemen Hunor PNL PSD , #presedinte UDMR