Kelemen: Am vorbit cu Ponta despre situatia de la Covasna. Vedem daca mai votam Guvernul

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 15:40
5460 citiri
Kelemen: Am vorbit cu Ponta despre situatia de la Covasna. Vedem daca mai votam Guvernul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca a vorbit cu premierul Ponta despre situatia de la Covasna creata de prefect, si a aratat acest lucru a dus la schimbarea pozitiei initiale a Uniunii de a vota Guvernul Ponta 4, urmand ca o decizie sa fie luata in grupurile parlamentare.

"I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.red.) problemele din judetul Covasna pentru ca noi consideram ca relatiile interetnice nu trebuie sa sufere si nu trebuie stricate mai mult decat a stricat prefectul din Covasna, doar din cauza ca noi am iesit de la guvernare. Deci am prezentat aceasta situatie premierului", a spus Kelemen, dupa ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Intrebat daca i-a spus lui Ponta ca UDMR va sustine noua structura a Guvernului, Kelemen Hunor a precizat: "Nu, am spus ca merg la sedinta de grup acum si vom discuta acolo".

El a precizat ca va face anuntul privind sustinerea sau nu in Parlament a Guvernului Ponta 4 dupa sedinta grupurilor UDMR, care se vor reuni imediat la Parlament.

Intrebat ce s-a schimbat de la momentul in care a spus ca UDMR iese de la guvernare, dar va vota Guvernului Ponta 4, Kelemen a spus: "S-a schimbat ceea ce stiti si dumneavostra, s-a schimbat la Covasna si din cauza unui singur om. Altceva nu s-a schimbat".

Nou scandal local in Covasna din cauza imnului Ungariei

Dupa ce a facut aceasta declaratie, Kelemen a mers la sala de grup, pentru a se intalni cu parlamentarii UDMR si a discuta daca voteaza sau nu Guvernul Ponta 4.

Saptamana trecuta, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectura cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publica organizata, in 4 iunie, in municipiul Sfantu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidaritatii nationale a maghiarilor si comemorarii Tratatului de la Trianon.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Consiliul Reprezentantilor Unionali de la Targu Mures, ca de cand Uniunea a anuntat ca vrea sa iasa de la guvernare s-au inregistrat incidente legate de amendarea unor lideri ai comunitatii maghiare de catre prefecti, facand referire la amenda data PCM de prefectul din Covasna, Marius Popica.

El a adaugat ca i-a semnalat premierului Victor Ponta aceste probleme.

"Noi i-am semnalat premierului problemele de la Sfantu Gheorghe, din Covasna. Pot fi rezolvate foarte usor, azi, maine, poimaine, pana cand ajung lista Guvernului si structura Guvernului in fata Parlamentului. Deci nu anuntam de aici ce vom face, pana cand nu stim care va fi reactia premierului si a colegilor din Guvern", a spus el.

Intrebat daca retragerea amenzii l-ar multumi, Kelemen a spus ca nu este in masura sa le dea sfaturi "colegilor care guverneaza".

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...