Kelemen: Chestia asta ca 'daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu' nu prea merge

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 18:32
2034 citiri
Kelemen: Chestia asta ca 'daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu' nu prea merge
Foto: Arhiva

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca propunerea presedintelui Traian Basescu de a demisiona din functie simultan cu cei 588 parlamentari nu este una "constructiva", spunand: "Nu merge chestia asta ca 'daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu'".

Intrebat joi cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora este gata sa-si depuna mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, Kelemen Hunor a spus ca "o astfel abordare nu este una constructiva".

"Chestia asta ca daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu nu prea merge. Eu consider ca o astfel abordare nu este una constructiva, nici dintr-o parte, nici din alta si nu cred ca trebuie conditionata o astfel de demisie a Parlamentului, care a fost ales de doua luni. Sunt doua teme false, scurtarea mandatului presedintelui sau demisia Parlamentului, care creeaza impresia ca exista o tensiune politica, un conflict politic inutil, cand sunt multe alte lucruri care trebuie dezbatute si care sunt mai urgente pentru fiecare om si sunt de o mie de ori mai importante decat aceasta chestiune. Cand se va pune problema modificarii Constitutiei, se va putea discuta despre stabilirea unei date pentru alegerile prezidentiale si parlamentare", a spus Kelemen.

El a afirmat ca a vazut cum unul dintre protagonistii disputei politice spunea ca, daca nu va fi demis presedintele Traian Basescu la referendum, se lasa de politica, lucru care nu s-a intamplat, iar celalalt spunea ca nu vrea sa ajunga presedinte "la masa verde".

"Toata lumea cunoaste aceste chestiuni, deci sunt teme false din punctul meu de vedere", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adaugat ca argumentul contra adus de presedintele Traian Basescu in ceea ce priveste devansarea alegerilor prezidentiale, respectiv ca presedintele ales se plictiseste asteptand cateva luni, nu este unul "solid", pentru ca americanul nu se plictiseste din 3 noiembrie pana in 20 ianuarie.

"Romanul se plictiseste rau de tot daca a doua zi dupa alegeri nu se aseaza pe scaun. Eu consider ca o constructie logica si foarte clara trebuie sa fie dupa amendarea Constitutiei, nu sa asistam acum la discutii sterile", a spus liderul UDMR.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu are inca o optiune in privinta comasarii alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare, insa a spus ca el este gata sa-si depuna mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidentiale si parlamentare.

Presedintele Basescu a sustinut ca solutia o reprezinta "demisia simultana a presedintelui si a Parlamentului", dupa revizuirea Constitutiei, in spiritul referendumului din 2009 privind trecerea la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de membri.

Seful statului a asigurat ca este gata ca "a doua zi" dupa revizuirea Constitutiei in acest sens sa isi depuna mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, varianta pe care a mai propus-o si anul trecut in aprilie, cand Victor Ponta a rupt "demonstrativ", , la Congresul PSD, scrisoarea care continea propunerea.

"Ce se intampla acum in Parlament este in contradictie totala cu ce au votat romanii in noiembrie 2009. In loc de 300, avem 600, da. Or, eu cred ca bunul simt politic, si eu sunt de acord sa contribui la restabilirea bunului simt politic, prin punerea demisiei o data cu parlamentarii, in asa fel incat, dupa revizuirea Constitutiei, deci nu spune nimeni maine, dar daca maine se face revizuirea Constitutiei si ea reflecta referendumul, a doua zi sunt gata sa trecem la acele alegeri care sa ne aduca si in referendum si in bunul simt al presedintelui, sa spunem, pentru resuprapunerea mandatelor", a afirmat Traian Basescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Kelemen Hunor comasare alegeri, #Kelemen Hunor demisie Basescu , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Mai Hunor, numai tu lipseai din gramada!Fara opinia ta muream pr/ost
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5