Kelemen: Constitutia trebuie amendata imediat dupa alegeri

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 12:12
1828 citiri
Kelemen: Constitutia trebuie amendata imediat dupa alegeri

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca este necesara amendarea Constitutiei imediat dupa alegeri, pentru a se stabili daca va fi republica parlamentara, semiprezidentiala sau prezidentiala.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca printre mesajele pe care UDMR le va transmite electoratului inainte de alegeri este cel referitor la amendarea Constitutiei.

"Anul viitor, Romania trebuie sa amendeze Constitutia pentru ca nu putem astepta doi, trei sau patru ani, trebuie facuta imediat dupa alegeri. Sa dam un raspuns ce fel de republica vrem: parlamentara, semiprezindetiala sau prezidentiala", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a spus ca dupa alegeri trebuie luate decizii si privind reforma administrativ-teritoriala, UDMR sustinand ca regiunile care ar urma sa fie infiintate nu trebuie sa afecteze actualele judete.

"Vom insista, in momentul discutiilor despre reorganizarea administrativa, ca regiunile istorice sa faca parte din aceeasi regiune de dezvoltare", a spus liderul maghiar.

El a adaugat ca dupa transferul de competente catre autoritatile locale, inceput anul trecut, trebuie sa aiba loc si un transfer de resurse financiare.

Presedintele UDMR este prezent la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali ucisi in oras in timpul revolutiei de la 1848-1849.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, in 28 septembrie, ca Uniunea va insista in amendarea Constitutiei pe drepturile minoritatilor, drepturile lingvistice si cele colective, dar si pentru recunoasterea limbii maghiare in legea fundamentala in zonele unde traiesc maghiari intr-o proportie substantiala.

#presedinte UDMR Kelemen Hunor, #Kelemen Hunor amendare Constitutie , #presedinte UDMR