Kelemen Hunor: Afirmatiile lui Tokes sunt bazaconii!

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 13:01
1757 citiri
Kelemen Hunor: Afirmatiile lui Tokes sunt bazaconii!

Presedintele UDMR ii raspunde europarlamentarului Laszlo Tokes, care a acuzat Uniunea ca trateaza ungurimea din Transilvania ca pe supusii sai feudali.

Kelemen Hunor spune intr-un interviu la RFI Romania ca declaratiile lui Tokes sunt "bazaconii". Liderul Uniunii mai observa ca minoritatea maghiara din Romania este prea divizata in prezent.

"Ddomnul Tokes face astfel de afirmatii de 23 de ani, deci nu sunt afirmatii noi. Cand era in UDMR facea astfel de afirmatii, cand a infiintat primul partid facea exact aceleasi declaratii si acum iarasi face exact la fel, dar oamenii cunosc realitatea si nu merg dupa declaratiile lui Tokes, care in acest moment este considerat un politician ca un alt politician, exact, nici o deosebire, nici o diferenta, de cand a intrat in politica. Nu mai are acea alura de episcop si nu stiu ce, acum este un om politic, care a infiintat doua partide si nu are sustinere, nu a avut sustinere, in acest an chiar au primit mai putine voturi decat singurul partid al lui Tokes acum patru ani de zile", a spus presedintele UDMR.

Tokes: UDMR trateaza ungurimea din Transilvania ca pe supusii sai feudali

Kelemen Hunor respinge acuzatiile lui Laszlo Tokes.

"Noi respingem astfel de acuzatii, dar nu ne ocupam de Tokes si de afirmatiile lui. Noi am constatat de mult timp si eu incerc sa ma conformez: oamenii, electoratul nostru nu asteapta dispute si polemici intre politicieni, ei se asteapta de la politicieni sa-si intoarca fata catre societate, catre omul de rand, catre familiile care au nevoie de sustinere, cand vorbim de autoritatile locale si de societatea in ansamblul ei, cand vorbim de parlamentare. Deci din acest punct de vedere, ar fi greseala noastra cea mai mare sa raspundem la acuzatiile lui Tokes, cu care ne-am obisnuit si care sunt bazaconii!", spune liderul UDMR.

Hunor: UDMR va obtine peste 5 la suta la alegeri

Intrebat daca in opinia sa, existenta a trei partide (UDMR, PCM si PPMT) nu divizeaza prea mult comunitatea maghiara din Romania, Kelemen Hunor a raspuns afirmativ.

"Noi am spus ca este o greseala istorica sa stii ca nu ai sustinere, dar totusi sa te duci in alegeri, in cazul comunitatii maghiare sa incerci sa lezezi pe cei care au o sustinere, ca pana la urma noi am primit 86 la suta din voturile electoratului nostru si sa impingi catre pragul de 5 la suta. Noi am facut sondaje si daca duminica viitoare am avea alegeri parlamentare, atunci noi am obtine peste 5 la suta din voturile valabil exprimate, deci am fi in Parlament, am avea un grup puternic atat in Camera, cat si la Senat", a mai spus Kelemen Hunor.

Citeste mai multe despre Kelemen Hunor: Afirmatiile lui Tokes sunt bazaconii!, pe RFI Romania.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Kelemen Hunor bazaconii Tokes, #Tokes acuzatii UDMR, #tokes, #Tokes UDMR Transilvania feudali , #presedinte UDMR