Kelemen Hunor: Daca s-au suparat si USL si PDL pe noi, suntem pe calea cea buna

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 13:22
1861 citiri
Kelemen Hunor: Daca s-au suparat si USL si PDL pe noi, suntem pe calea cea buna
Foto: TVR Info

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, ca Uniunea va actiona si anul viitor ghidandu-se dupa interesele comunitatii maghiare.

"Laitmotivul nostru este laitmotivul comunitatii maghiare din Romania", a declarat Kelemen Hunor, mentionand ca acest deziderat a fost urmarit de formatiunea pe care o conduce indiferent de partenerii cu care s-a aflat pana acum la guvernare.

In acest context, el a tinut sa mentioneze ca UDMR nu si-a tradat niciodata partenerii. "Noi nu tradam, iar ca cineva sa se supere pe noi ca nu am tradat este o prostie", a spus liderul UDMR, in deschiderea sedintei Consiliului Reprezentatilor Unionali care se desfasoara la Sfantu Gheorghe, facand trimitere directa la USL.

Kelemen Hunor a mai spus ca si unii reprezentanti ai PDL s-au suparat in ultima vreme pentru ca Uniunea nu a fost de acord cu o serie de proiecte, cum ar fi regionalizarea in forma propusa de acestia, modificarea Constitutiei sau votul prin corespondenta.

"Daca s-au suparat si unii si altii inseamna ca suntem pe calea cea buna (...) noi am decis mereu in concordanta cu interesele comunitatii maghiare. Nu suntem o organizatie careia i se poate impune si dicta", a mai spus Kelemen Hunor.

Facand un bilant al activitatii parlamentare si guvernamentele din acest an, presedintele UDMR a mentionat ca Uniunea a avut rezultate pozitive, amintind in context contributia avuta la adoptarea Legii invatamantului, la Programul Kogalniceanu, menit sa sprijine intreprinzatorii mici si mijlocii, precum si realizarea unor investitii importante in zonele locuite de maghiari.

"Propunerea mea e ca in acest moment sa planificam anul 2012 astfel incat sa mergem inainte pas cu pas, consolidandu-ne pozitiile si am convingerea ca si in 2012 vom avea rezultate", a spus Hunor.

In deschiderea sedintei CRU, conducerea UDMR a decernat Premiile "Bradul de Argint" care se acorda in fiecare an unor personalitati ale comunitatii maghiare care au avut o contributie importanta la "redobandirea pamantului natal" si la infaptuirea programului Uniunii.

Anul acesta au fost premiati 29 de oameni de cultura si arta, cadre didactice, politicieni, sociologi, medici, preoti si ingineri din mai multe judete ale tarii.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Kelemen Hunor UDMR PDL, #Kelemen Hunor UDMR USL, #UDMR tradare , #presedinte UDMR