Kelemen Hunor, despre criza din USL: Patru domni ies seara din club si nu stiu incotro sa mearga

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 14:45
3549 citiri
Kelemen Hunor, despre criza din USL: Patru domni ies seara din club si nu stiu incotro sa mearga
Foto: udmr.ro

Presedintele Kelemen Hunor spune ca UDMR nu a fost contactat de nimeni pentru negocieri privind intrarea la guvernare si nici nu isi doreste sa faca acest pas, cerandu-le partidelor din USL sa vina cu solutii pentru oameni, nu cu scandal.

"Eu as vrea sa se rezolve cat mai repede aceasta situatie, pentru ca au fost alesi impreuna, si-au legat soarta, inainte de alegerile din 2012 si oamenii le-au dat voturile lor pentru a guverna, pentru a duce mai departe ceea ce e bine, pentru a gasi solutii la problemele cetatenilor, adica lucruri despre care nu se vorbeste de o buna bucata de vreme.

Doar de scandal avem parte, mergem din scandal in scandal si eu cred ca nu e bine. Este responsabilitatea lor pentru ca asa au primit voturile oamenilor. E nevoie de multa intelepciune si sper ca vor depasi aceasta criza guvernamentala, pentru ca este o criza guvernamentala fara doar si poate", a declarat, joi, presedintele UDMR pentru Ziare.com.

Cu toate ca Liviu Dragnea i-a avertizat pe liberali ca, in acest moment, "matematic" vorbind PSD poate guverna si fara ei, iar Klaus Iohannis a precizat ca socotelile ii includ si pe parlamentarii UDMR, Kelemen Hunor spune ca formatiunea pe care o conduce ramane in Opozitie si nu vrea sa ia locul PNL in Executiv.

"Nu au guvernat nici un an si jumatate, daca ne gandim doar la perioada de dupa alegeri, fiindca ei guverneaza de aproape doi ani de zile. Eu cred ca este treaba lor, asa au fost votati impreuna, PSD cu PNL. Ma astept totusi la o solutie in zilele urmatoare, dar nu am de unde sa stiu ce se va intampla, noi nu suntem in acest moment parte a acestui scandal, cu toate ca am vazut ca sunt cateva personalitati politice si cativa comentatori care nu au o idee mai buna si incearca sa ne introduca si pe noi in acest scandal.

Noi nu vrem sa luam locul nimanui, nu vrem sa intram la guvernare si ne vedem de treaba noastra, ne pregatim de ce e mai important in acest moment pentru UDMR si de la guvernanti asteptam solutii, nu scandal", a precizat presedintele UDMR.

"Noutatea este ca exista o majoritate de 70% si nu au iesit proiectele mari"

Intrebat daca a fost contactat pentru negocieri de PSD, in vederea intrarii la guvernare in locul liberalilor, Kelemen Hunor a raspuns: "Nu am fost contactati de nimeni".

"Eu nu fac calculele, dar de la calcule aritmetice si pana la negocieri e drum lung. Oricine se asaza si aduna cifrele din Parlament ajunge la un anumit rezultat, dar asta nu inseamna ca au fost discutii, nu. Noi avem dialog cu toate partidele, eu personal discut cu presedintii, Victor Ponta, Crin Antonescu, Vasile Blaga, inclusiv cu Mihai Razvan Ungureanu.

Exista o relatie de colegialitate, noi nu am negat niciodata ca purtam un dialog cu toate partidele romanesti, dar asta nu inseamna nici coalitie, nici negocieri. Nu am fost contactati, nu am fost solicitati, nu am fost intrebati de sanatate si de problemele noastre de viitor.

Exista, totusi, haideti sa fim foarte sinceri si corecti, exista coalitii, exista majoritate parlamentara in acest moment, cu toate ca e plina de scandal si de conflict, si exista Guvern, cu toate ca sunt si ministere fara ministri sau cu demisii pe masa. Dar asta s-a intamplat in toate guvernele de coalitie, nu este o noutate. Noutatea este ca exista o majoritate de 70% si nu au iesit proiectele mari", a mai comentat liderul UDMR criza guvernamentala.

Pentru omul de rand aceste discutii nu au niciun fel de importanta

Kelemen Hunor afirma ca nu intelege blocajul din USL si subliniaza ca probleme cetatenilor de rand sunt cu totul altele.

"Nu stiu, daca ma intrebati, chiar nu inteleg rostul discutiilor. Eu stau de vorba cu oamenii cand nu sunt in Parlament si ei nu sunt interesati nici de vicepremierul de PNL, nici de la PSD, nici de Iohannis, nici de Constantin. Ei se intreaba 'Lucrurile merg bine sau nu merg bine? Exista o coerenta si o directie guvernamentala sau nu exista?'

Pentru omul de rand, care nu traieste din politica, dar sufera din cauza politicului, aceste chestiuni nu sunt importante, chiar sunt enervante. E treaba celor care guverneaza daca au 10 vicepremieri si 29 de portofolii in Guvern, pentru omul de rand nu are niciun fel de importanta", a mai declarat presedintele UDMR.

Cat despre beneficiile aduse cetatenilor de guvernarea Ponta, Kelemen Hunor a precizat ca UDMR a "criticat ce era de criticat si de cateva ori am sustinut ce era de sustinut, dar pentru mine cea mai vizibila problema este ca nu exista o directie, exista doar scandal.

Stiti cum e cand patru domni seara ies dintr-un club si se cearta, trag unul de celalalt si nu stiu incotro sa mearga. Cam asa arata dupa un ani si ceva aceasta guvernare, asta este realitatea. In rest, fiecare incearca sa isi rezolve probleme politice, dar pentru oameni, cei care s-au dus si au votat USL, importante erau promisiunile, speranta.

Daca si aceasta speranta va fi inselata si aceste promisiuni raman doar la stadiul de promisiuni, atunci sa nu ne mai miram ca oamenii nu au incredere in clasa politica. Si aici nu exista nicio nuantare, cu toate ca in politica exista nuante", a conchis liderul UDMR.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Kelemen Hunor intrare guvernare, #Kelemen Hunor criza USL , #presedinte UDMR