Kelemen Hunor: Niciun ministru UDMR nu va fi remaniat

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 18:52
1360 citiri
Kelemen Hunor: Niciun ministru UDMR nu va fi remaniat
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca niciun ministru UDMR nu va fi remaniat.

Liderul UDMR a spus ca remanierea este atributul premierului si ca el nu poate anunta aceste masuri, decat atunci cand va fi prim-ministrul tarii, potrivit unor declaratii facute in cadrul unei conferinte de presa si preluate de Mediafax.

"Sunt convins ca premierul va face remanierea la momentul potrivit, la inceputul anului, la sfarsitul anului, cand doreste el. Este atributul premierului si sunt convins ca va face exact atunci cand trebuie facut si fara sa fie facut un anunt antemergator remanierii", a afirmat Kelemen Hunor, intrebat daca are informarii referitoare la vreo remaniere a vreunui ministru din cadrul UDMR.

"Cand o sa fiu eu premier, atunci o sa va anunt eu despre remaniere", a mai spus liderul UDMR, care a precizat ca nu ar fi corect fata de colegii sai din Cabinetul Boc ca el sa-si dea cu parerea despre unii dintre acestia.

Declaratiile sefului UDMR vin dupa ce, luni, ministrul de Externe, Teodor Baconschi a afirmat ca remanierea nu se numara printre prioritatile Guvernului. Totodata, el a numit remanierea "un subiect care este periodic reincalzit pe diferite agende personale, fara ca el sa aiba relevanta veritabila pentru viata politica".

Elena Udrea, vicepresedinte PDL, a spus ca nu s-a discutat despre remaniere si a precizat ca aceasta se face si nu se discuta, pozitie pe care a adoptat-o si secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

La randul sau, deputatul PDL Raluca Turcan sustine ca partidul din care face parte este ca "un pacient sub anestezie" si, pentru a se trezi, este nevoie de o remaniere pana in 15 ianuarie, dar si de alte actiuni politice urgente.

Raluca Turcan: E nevoie de o remaniere pana in 15 ianuarie

In noiembrie 2011, presedintele Traian Basescu declara ca va accepta rapid propunerile de remaniere ale sefului Guvenului, in cazul in care acestea vor exista.

Premierul Emil Boc a spus, in decembrie 2011, ca deciziile legate de o eventuala remaniere a ministrilor vor fi luate impreuna cu presedintele tarii. Totodata, el a precizat ca retragerea sa de la sefia Guvernului nu face parte din strategiile PDL de relansare a partidului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#kelemen hunor, #Kelemen Hunor presedinte UDMR, #Kelemen Hunor premier, #Kelemen Hunor remaniere , #presedinte UDMR