Kelemen Hunor nu stie ce va face UDMR la motiunea de cenzura, dar propune sa nu voteze deloc

Luni, 06 Februarie 2017, ora 22:30
4187 citiri
Kelemen Hunor nu stie ce va face UDMR la motiunea de cenzura, dar propune sa nu voteze deloc
Foto: Facebook/Kelemen Hunor Oficial

Kelemen Hunor va propune parlamentarilor UDMR sa asiste miercuri la dezbaterea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, dar sa nu voteze.

"Maine (marti - n.red) vom lua o decizie, dar pot sa spun parerea mea personala. In acest moment, sa votezi impotriva motiunii de cenzura e foarte dificil, dar la fel de dificil este sa votezi pentru motiune de cenzura.

Propunerea mea va fi sa participam la dezbatere si sa nu participam la vot. Dar grupurile vor decide maine dimineata, la sedinta noastra comuna, fiindca asa e regulamentul nostru intern. Dar eu cu aceasta recomandare voi merge in fata grupurilor noastre", a declarat Kelemen Hunor.

"Ok, pica Guvernul: cine va fi premierul propus, ce majoritate va fi, cu ce program de guvernare? Si aceste lucruri trebuie spuse, daca, intr-adevar, esti convins ca ai puterea si daca ai si scopul precis de a da jos Guvernul.

Daca faci doar o dezbatere si motiunea de cenzura este doar un instrument constitutional de a controla Guvernul si de a mai face o dezbatere, atunci, bineinteles, lucrurile sunt mult mai simple. Si eu cred ca, in acest moment, cei care au semnat si cei care au initiat motiunea de cenzura doar la aceste aspecte s-au gandit si nu s-au gandit si nu se pregatesc la schimbarea Guvernului", a precizat liderul UDMR.

PNL cere demisia lui Grindeanu si numirea unui nou guvern PSD: Ar fi nerealist sa cerem guvernarea

Seful UDMR a criticat din nou Guvernul pentru decizia de a modifica prin ordonanta de urgenta Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Greseala a fost ca, inainte de buget, inainte de orice si fara o dezbatere, s-a apucat sa modifice Codul Penal si Codul de Procedura Penala si prin ordonanta de urgenta. De fiecare data cand, din 2009, de cate ori Codul Penal si Codul de Procedura a fost modificat prin ocolirea Parlamentului, de fiecare data s-a gresit si deciziile Curtii Constitutionale stau ca o marturie pentru ceea ce spun", a adaugat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului

Intrebat daca premierul si ministrul Florin Iordache ar trebui sa isi dea demisia, seful UDMR a raspuns ca nu poate da sfaturi, dar crede ca pana la urma vor exista "consecinte politice sau personale".

De ce nu e demis ministrul Iordache: Grindeanu spune ca ar ramane un vid de putere intr-un moment important

Deocamdata, Kelemen Hunor considera ca nu este o decizie inspirata ca Uniunea sa renunte acum la colaborarea parlamentara cu coalitia de guvernare, asa cum au solicitat mai multi membri ai comunitatii maghiare, dar nu exclude ca acest lucru sa se intample in viitor.

"De fapt, nici nu am incercat sa vedem cum functioneaza acest parteneriat parlamentar, aceasta colaborare parlamentara, fiindca abia a inceput sesiunea parlamentara.

Eu, totusi, spun ca ar trebui sa vedem daca functioneaza sau nu. Noi am prevazut ca la sfarsitul sesiunilor parlamentare, in cazul nostru (...) la sfarsitul sesiunii de primavara, vom face o analiza si daca vom constata ca lucrurile nu merg, se poate intrerupe. Dar sa rupi o astfel de colaborare fara sa incerci sa o umpli de continut, fara sa vezi daca functioneaza sau nu, nu este poate cea mai inspirata decizie. Dar s-ar putea sa ajungem acolo, la un moment dat", a spus Kelemen Hunor.

O petitie online a fost lansata zilele trecute de organizatorii manifestatiilor de protest de la Odorheiu Secuiesc, prin care se cere parlamentarilor UDMR sa se delimiteze "categoric fata de actualul Guvern si sa denunte orice fel de parteneriat cu puterea politica".

Initiatorii petitiei le-au transmis parlamentarilor maghiari ca nu au primit mandat pentru intra "intr-un parteneriat cu un asemenea guvern" si de a-i apara pe cei care incalca legea, acest lucru fiind "inacceptabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#UDMR motiune cenzura , #presedinte UDMR