Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen Hunor: Nu votam guvernul. E prima oara in 23 de ani cand o discutie se reia

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 17:44
8046 citiri
Kelemen Hunor: Nu votam guvernul. E prima oara in 23 de ani cand o discutie se reia
Foto: Digi24

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat luni, la finalul negocierilor cu USL, ca uniunea va ramane in Opozitie si nu va vota Guvernul Ponta in Parlament. In plus, UDMR nu renunta cererea de eliminare a sintagmei de stat national din Constitutie.

"Am avut o discutie cu colegii din USL. S-a stabilit ca se formeaza un guvern doar din USL. Vom intra in Opozitie constructiva", a declarat Kelemen Hunor, adaugand ca "pe parcursul lunilor si anilor care urmeaza" UDMR va continua sa dialogheze cu guvernul, pentru sustinerea anumitor proiecte, cum ar fi cele legate de educatie, cultura, sau modificarea regiunilor de dezvoltare.

Kelemen Hunor spune ca au fost "discutii importante", cele cu USL, dar "nu am putut sa trecem peste decizia luata de PNL".

"Ma bucur ca avem forta in Parlament, o reprezentare puternica in Parlament. Dupa 23 de ani se intampla pentru prima data ca ceva ce am discutat in urma cu cateva zile, se reia", a mai declarat liderul UDMR, adaugand ca nu este "dezamagit" ca ceea ce stabilise cu Victor Ponta a fost schimbat.

Ponta: Am discutat in avion prieteneste cu Kelemen formulele de colaborare cu UDMR

UDMR nu va face parte din guvern, adica nu va primi niciun portofoliu, a mai spus liderul UDMR.

Intrebat de jurnalisti daca UDMR va vota Guvernul Ponta, Kelemen Hunor a raspuns razand "Daca ar fi vorba numai de premier, cu mare placere (...) Nu este cazul".

Liderul UDMR nu a dorit sa dezvaluie care au fost argumentele PNL, care nu a dorit sa ii primeasca la guvernare.

"Intrebati-i pe cei de la PNL, nu sunt purtatorul lor de cuvant. Au invocat o decizie care nu poate fi trecuta", a spus el.

Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern

Kelemen Hunor a subliniat inca o data ca UDMR va face o opozitie constructiva, adica va sustine anumite proiecte in parlament, care tin de interesul general si de interesul comunitatii maghiare.

Intrebat daca UDMR sustine in continuare eliminarea din Constitutie a articolului 1, acesta a raspuns "Absolut! Nu acceptam sa dam teste de loialitate", subliniind ca si el si parintii sai, si bunicii, si strabunicii si colegii sai din UDMR au platit taxele si impozitele la fel ca si ceilalti concetateni si contribuie la "constructia acestei tari".

"Vom sustine la amendarea Constitutiei ceea ce este de sustinut", a subliniat el inca o data.

Liderul UDMR a incheiat spunand ca viitorul guvern Ponta nu va beneficia de sustinere parlamentara din partea uniunii, pentru ca "nu au nevoie de voturile noastre".

Intrebat direct daca UDMR va vota impotriva viitorului guvern Ponta la investitura, Kelemen Hunor a raspuns: "Da!".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kelemen Hunor Guvern Ponta, #UDMR opozitie Ponta, #guvern USL UDMR , #presedinte UDMR