Kelemen Hunor: UDMR crede in nevinovatia lui Marko Attila. Demisia sa e curajoasa

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 13:10
2567 citiri
Kelemen Hunor: UDMR crede in nevinovatia lui Marko Attila. Demisia sa e curajoasa

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor considera ca decizia luata de Marko Attila de a demisiona din Parlament este "curajoasa si corecta", adaugand ca Uniunea crede in nevinovatia lui si este solidara, urmand a-l sprijini in continuare, in functie de instrumentele avute la dispozitie.

"Decizia luata de Marko Attila este curajoasa si corecta. Uniunea Democrata Maghiara din Romania crede in nevinovatia lui Marko Attila si este solidara cu el. Uniunea il va sprijini si in continuare, in functie de posibilitatile sale si de instrumentele avute la dispozitie", a transmis liderul UDMR, Kelemen Hunor, prin intermediul unui comunicat de presa.

Kelemen Hunor, despre Marko Attila: Ne lipseste in fiecare zi. E un specialist bun, un coleg bun

Presedintele UDMR isi exprima speranta ca "ceea ce se intampla zilele acestea, nu numai cu Marko Attila, dar si cu situatia retrocedarilor, nu se intampla cu intentia de a opri un proces care nu s-a incheiat inca".

"Am speranta ca nu se incearca renationalizarea imobilelor deja restituite", a mai declarat Kelemen Hunor, dupa ce demisia din functia de parlamentar a lui Marko Attila a fost transmisa Camerei Deputatilor.

Deputatul fugar Marko Attila si-a dat demisia din Parlament

Camera Deputatilor a amanat, miercuri, cu o saptamana, discutarea raportului privind cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila pana cand cererea de demisie a acestuia din Parlament va fi depusa in original.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat, in plen, ca cererea de demisie a deputatului UDMR Marko Attila a fost depusa la Biroul Permanent in copie si, juridic, nu poate fi luata in considerare.

El a propus ca discutarea raportului privind arestarea preventiva a lui Marko Attila sa se amane cu o saptamana pana la depunerea demisiei in original.

Scandal pe demisia lui Marko Attila - Deputatul a trimis o poza, Zgonea vrea originalul

"Juridic nu putem sa citim documentul in plen daca nu avem originalul. Daca am citi aceasta demisie in plen, am intreba daca persista in demisie, apoi, raportul Comisiei juridice privind cererea de arestare preventiva nu ar mai fi subiectul Camerei Deputatilor si se trimit documentele la Parchet.

Din punctul de vedere al Constitutiei, propun sa amanam citirea acestei demisii pana vine originalul, o saptamana si sa scoatem de pe ordinea de zi raportul Comisiei juridice, pe care il discutam peste o saptamana", a spus Zgonea.

Marko Attila, dupa demisie: Cea mai grea decizie sa ma retrag din munca pentru care mi-am dedicat viata

Marko Attila a scris pe Facebook ca a fost cea mai grea decizie a vietii sale sa demisioneze din functia de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor Marko Attila, #Kelemen demisie Marko Attila, #Marko Attila demisie , #presedinte UDMR